lauantai 18. elokuuta 2012

Motivaatioseminaari ja pikaiset agilityt

Tänään oli Korrin motivaatio seminaari. Taco oli myös mukana demokoirana. Luento oli oikein kiinnostava. Saatiin lisäeväitä taas treeneihin. Nyt pitää opettaa koiralle toko sana miikä tarkoittaa että mennään tokoilemaan. Eli koira sivulle toko sana ja yksi kaksi ja palkka. Sitten pitää Tacon kanssa häiriö treeniä. Koira käskyllä sivulle, häiriö koiralle (apuohjaajan ääni, liike), jos koira katsoo sivulle huomautus (ei käsky) jonka jälkeen pari sekuntia taukoa ja palkka. Tätä tehtiin nyt ja itse asiassa Taco oli aivan hiljaa ja ei hirveästi tarvinut huomauttaa niin kontaktikin pysyi häiriön alla. Toinen mitä voi tehdä on koira käsky sivulle ja itse kevyesti työntää koiran päätä sivulle ja kun koira siirtyy pois kontaktista huomautus ja taas lyhyestä kontaktista palkka. Muutenkin treeneissä paljon satunaispalkkausta, turhaumaaakin voisi pikkaisen  miettiä.

Paikkallaolo treeneihinkin saatin idea, eli palkka koiran alle ja kun koira on hyvin niin koira saa ottaa palkan. Vähitellen lisää häiriötä ennen palkkaa.

Kun seminaari oli ohi treenasin vielä lyhyesti agilityä. Tein putki-puomi erottelua, otin myös poispäinkäännöstä puomilta putkeen ja sitten vähän valssiharkkaa. Loppupuolella Ruokoset tuli sisälle halliin koiriensa kanssa ja Taco ei edes pahemmin ottanut häiriötä, jes.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti