lauantai 17. marraskuuta 2012

Likaista, likaisempaa, likaisin ja kisat

Tänään oltiin Ojangolla kisaamassa, tuomarina Esa Muotka  kaksi rataa. Eka rata oli takkuinen ja tökkivä.

















En sitten lähdössä katsonut koiraa kun kutsuin sitä ja se suhas nätisti käden ja putken ohi (5) ja viime tingassa sain sen käsketty karjaisulla pois puomilta ja putkeen. Seuraava ongelma kepit, eli en sitten ohjanut, pikkaisen jarrutin ja sitten vaan käskin kepeille niin koira ei malttanut hakeutua ekaan väliin vaan taisi olla peräti vasta kolmannessa välissä (5). Sitten meni ihan ok hypylle 16 minkä koira ohitti (5), itseasiassa 15 hypystä pääsi venymään ja sitten huomasin, että koira hieman arpo kääntyykä vielä hypylle. Koira olisi luultavimmin tunkenut itsensä hyppyyn jos olisin pikkaisen käskenyt ja ohjanut kun huomasin että arpoi, lopussa ei mitään erikoista. Jäi ketuttamaan toi meidän lähtö ja sen takia en sitten ohjanut kunnolla loppua. Huomasin myös, että kontatit menee tällä hetkellä hieman hilkulla, pysähtyy hyvin mutta
lähtee mun liikkeestä hieman liiankin herkästi ja A:lla on todella alhaalla.

 Kakkosradalla päästiin esteelle 3 ja koira suhasi sieltä kepeille ja hyl. Koira 4 putkeen ja sieltä jatkettiin tarkoituksena valssata ennen keppejä mutta Taco luki jostain syystä mun valssi että piti tulla 8 hypyn ohi joten se hyppäsi sen sitten molempiin suuntiin. Keppi vienti onnistui hyvin, putken meni väärään päähän niin kun hieman pelkäsin, että tulee käymään kun tutustuin rataan. Loppu meni ihan nätisti. 

Nyt on pakko treenata lähellä ohjaamista. Mun pakko treenata, että Taco tulee mun lähelle, aina ei voi ohjata kauempaa, pitää saada tarkuutta ja koira käsiin. Viime kisoissa Taco oli ihan ääreiskuuliainen, jopa niin kuuliainen että otti kieltoja kun kutsuin koiraa pois. Taco kävi ehkä vielä aavistuksen enemmän kuumana kun edellisissä kisoissa. En nyt ihan muista onnistuinko edellisessä kisoissa seurauttaa koiraa alkuun, tänään se meinaa kiskoi lähtöön rumasti, eikä ollut mitään jakoa saada se tulemaan viereen käskyllä, jonkin verran metelöi kanssa odottaessa vuoroa. Toivotaan parempaa tulostasoa ensi viikon sunnuntaina Turusta.

Ojangolla oli niin rapasta, inhottavaa. Koira aivan yltäpäätä savessa, häkin vetskari ei mene kiinni kun Taco tiputti savea siihen kiivetessä autoon. Auto on ihan rapanen. Kotona joutui koira pesuun (ja suihkutila seuraavksi). Sais nämä sateet jo loppua.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti