lauantai 10. joulukuuta 2016

Juoksu-a jatkuu

Oltiin eilen ja tänään hallilla Tacon kanssa tekemässä aata lähinnä. Aloitin eilen samalta korkeudelta mihin edellisellä kerralla jäätiin, virhe. Taco tarjosi hyvin voimakkaasti 2o2o. Yritin eri korkeuksilla ja erilailla saada se pyrkimään eteenpäin. Välillä kyllä juoksi, mutta silloin tuli myös herkästi yli, eli loikkasi. Mietintäpyssy päähän ja päätin aloittaa uudestaan a maassa. Niinpä tänään hallille taas ja a makaamaan maahan ja kehikko paikalle. Ei ollut ihan helppoa. Tuli pari loikkaa ja myös pari pysähdystä. Mutta onneksi tuli myös ihan ok osumia. Nyt pitää saada osmat ihan vähintään 90 % hyviksi. Ongelmahan on ainakin osittain se, että kun a makaa, niin Taco kuitenkin isohkona koirana joutuu mallaamaan askeliaan. Kun a nousee askelmat muuttuu jolloin on helpompi, ehkä, osua. Kehikkoa pidin nyt paikalla. Jos juoksutan kehikkoa bumpeilla maassa, niin Taco kyllä tekee kutakuinkin 100 % hyvät osumat. Eli perjaatteessa tietää kehikkoa, mutta ei vielä ihan yhdistä aata ja kehikkoa samanlaiseksi. Ajattelin nyt kotona vielä juoksuttaa myös koiria maton yli, isoa kehikkoa mulla ei ole, joten siksi otetaan matto mukaan. Sen lisäksi olen pikkasen kuitenkin miettinyt, että pitäisikö silti myös opettaa juoksupuomi, kun nyt kerran lähdetään siihen. Voisi nyt talven aikana pitää kontakti-treenejä ja jatkaa kisataukoa ja mennä tänä vuonna rennosti. Mutta toisaalta mä haluisin kisaamaan, aargh.
Vitolle yritän nyt ainakin ekaksi opettaa juoksukontaktit, on meinaa sen verran hankala saada Tacon pään käännetty, toki se on nyt tehnyt 5 vuotta vahvat 2o2o. Hallilla oli muitakin tänään kun treenattiin ja hieman oli Vitolla vaikeata keskittyä tekemiseen, ei se karannut, mutta ei myöskään keskittynyt, mitä piti tehdä. Vito teki tänään setpoint harjoitteen, takarima oli rimana, muut oli bumppeja. Keväällä voisi yrittää päästä Viton kanssa Mari S:n tai Vapun luo käymässä.
Tänään Vito ihan selkeästi komensi näykkimällä RaaRaata kun se haukkui muita koiria. Aika jännää, että puoli vuotias pentu kommentaa aikuista koiraa, RaaRaakin oli hieman ihmeissään. Ihan selkeästi Vito komensi RaaRaata käyttäytymään. Pitänee yrittää hieman päästä treenamaan häiriössä. Voisi yrittää käydä kylällä kävelemässä ja samalla treenamassa tokoa, niin saisi treenattu häiriötä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti