keskiviikko 24. lokakuuta 2018

Taco vesijuoksumatolla

Tänään pääsi Taco vesijuoksumatolle. Reippaasti se meni matolle ja kiltisti rupesi kävelemään, toki alussa palkattiin paljon ja vähitellen vähentäen. Käveli matolla reilu15 minuuttia ja hyvin se teki töitä. Sitten kuivaus ja bemeri käyttöön. Sen lisäksi laitettiin laseria ja hieman venyytettiin ja käytiin läpi. Hyvin Taco vastasi hoitoon. Taco on kyllä hyvin kiitollinen hoitaa, kun tuntuu pahalta/sattuu, se nostaa hieman päänsä tai nykäsee itseensä pois ja sitten samantien antaa jatkaa hoitoa. Hyvin luottavainen koira se on.
Nyt jatketaan vielä rauhallista menoa, ei mitään kovia riehumisia, mieluummin liikutaan hitaasti, kun kaahataan, että se joutuu käyttämään syviä lihaksia.
Syvälihas jumppia:
- Pupua harjoitellaan, myös tasapainotyynyllä
- Pupu- takajaloille- pupu (ei vielä, mutta vähitellen)
- Maahan-seis-maahan etujalat tasapainotyynyllä
- istu-mahan-istu
- peruttamista rappusia ylös
- perus syvä lihas jumppaa: tönimiset, jalan nostot, jakkaralla tasapainoilua, tasapainotyynyllä pyörimiset yms
- hitaasti kävelyä mäissä, metsässä yms

Venyytykset:
- istumaan: venytetään niska houkuttelemaan koiraa nostamaan päätä ylös-taaksepäivä ja houkuttelemalla koiraa laskemaan päätä alas rinnuksiin, ja vielä houkuttelemaan koiraa käntämään päätä sivulle
- maahan: houkutellaan koiraa nostamaan päätä nousematta ylös, ristiselkä/lantio reagoi
- koira kyljelleen, taivutetaan päällimäinen takajalka ja painetaan polvesta varovasta alaspäin
- koira kyljelleen, avataan takajalkoja erilleen nostamalla varovaisesti ylempää jalkaa suoraan ylempää. Nostetaan pumppaavalla liikkeellä varovasti enemmän ja enemmän auki, pidetään hetki ääriasennossa.
- seisoen kylkivenyytykset ja niskavenyytykset
- leikkiinkutsumisasento(buga meillä)

Agilityyn palataan, mutta ei ihan heti, rakennetaan nyt ekaksi hieman lisää syviä lihaksia ja agilityyn palataan hyppytekniika treenin kautta. Ensi viikon tiistaina mennään taas juoksumatolle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti