sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Turussa kisaamassa

Käytiin kisaamassa eilen kolmen radan verran Turussa, kaksi agirataa ja yksi hyppäri. Radt olivat mielestäni kivoja, koirille reiluja, mutta ohjaajan piti liikkua ja ohjata tarkasti koko rataa.
Eka rataa hyvä 5 rata kun rima tippui. Oli pari kohtaa missä tiesin, että rima saattaa tulla alas ja niinhän se tuli. Milloinkohan mä opin olla suhisematta keskellä estettä, tai ehkä koira oppii hyppämään kunnolla vaikka suhisen keskellä estettä. Rata oli muuten hyvä, oltiin samalla radalla koko radan, eikä mitään kaaosta missään vaiheessa, fiilis oli hyvä. Silti meidän aika oli voittajan ajasta melkein 4 sek. Eli kaarokset pitää saada pienemmäksi ja se onnistuu vaan kertomalla koiralle ajoissa käännöksistä. Toki sen lisäksi pitää treenata Tacon kaarevia hyppyjä. Koska liikkua Taco osaa.
Tokalla radalla kämmäsin jo alussa, olin kolmannella hypyllä väärässä paikassa, mikä aiheutti pientä kaaoksen poikasta. 6 hypyllä huomasin olevani ihan väärässä paikassa ja unohdin koiran kun yritin ehtiä oikeaan paikkaan ja siitä hyl. Sitten hieman sählättiin kilpaa kunnes pysäytin koiran, että sain sen keskittymään. Loppurataa menikin aika lailla suunnitelmien mukaan, eli hyvin. Tällä radalla rimat pysyi hyvin ylhäällä.
Kolmas rata oli hyppäri, sähläsin sen radan. Tällä radalla olisi myös nopeammat jalat tilauksessa itselleni. Mä vaan menin, en ohjannut kunnolla. Eli kun tutustuu rataan niin, että pitää katsoa, että koira hyppää lyhyen hypyn ja suoristetaan rengasta varten niin ei voi vaan mennä koska silloin koira räjäyttää renkaan. Ja jos muurin jälkeen on putki mihin ei ole tarkoitus mennä niin koiraa pitää ohjata kunnolla, että se kääntyy muurin jälkeen, muuten se on putkessa. Noh koira meni lujaa ja meni just sinne minne ohjasin, ohjaaja vaan kämmäsi aikalailla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti