sunnuntai 9. joulukuuta 2018

Kuukauden treenit yms

Tacon kuntoutuminen jatkui hyvin ja kävin tekemässä pari-kolme kertaa myös hyppytekniikkaa ja nyt ollaan tosin tehty rataa.
Viime viikonloppuna kävin tekemässä Viton ja Tacon kanssa hyppytekniikkana power grid (4 viistosti toisiinsa nähden n. 11 askeleen välein ja korkeus 40-45), vauhtia otettiin suoraan putken kautta. Yllättäen Vito teki tämän paremmin, kun Taco. Taco räpsi herkästi kakkos hyppyä. Mä luulen, että Vitolle olisi hyvä tehdä ehkä perussarjaa 6-8 hypyn kanssa ja kaarevaa, niin, että joutuisi tekemään painonsiirtoja useampia, voimaa se osaa hyvin käyttää ja samoin venyä, mutta sen ponnistuspaikat ovat välillä hieman hakusessa, varsinkin tiukoissa takaakierroissa. Taco taas tarvitsee voimankäyttöharjoitteita. Se on hieman laiska käyttämään sen voimaa. Tästäkin syystä on todella tärkeä katsoa, että se on erinomaisessa kunnossa, kun ruvetaan taas kisaamaan.
Olen nyt ostannut Tacolle pari valmennustreeniä ja on sen kanssa niin helppoa mennä. Toki vaatii huolellista ohjaamista ja oli sillä saikun jälkeen hieman sokka irti ja menoksi fiilis, ei ollut oikein mitään jarruja. Joutui hieman tiukemmalla äänensävyllä muistuttamaan jarruista ja käännöksistä ja nyt olivat taas hyvät.
Vitokin alkaa olemaan aika hyvässä mallissa, kontaktien kanssa pitää hieman tehdä hommia, ovat hieman hitaat. Mutta olen nyt päättänyt, että a ainakin siirtyy juoksariksi, tai ainakin yritetään. Matolla opetetaan. Otin ekan kerran viime valmennustreeneissä mattoa (muualla mattoa tehty aika paljon) ja Vito oli suoraan sanottu huono. Laitoin torstaina hallissa bumpit maton ympäri ja heti auttoi, eli nostin myös maton aalle ja teki ihan hyvin. Hieman hidas, mutta ei yrittänyt pysähtyä, mitä se taas yritti, kun matto oli maassa ja vaadin, että kaikki neljä tassua käy matolla. Huomasin, että olen ollut itse huolimaton palkkaamisen kanssa, olen tyytynyt mattoroiskaisuihin, milloin on osunnut 2-3 tassua matolle. Eli pieni vilkaisu peiliin taatusti on paikallaan. Uskon kyllä, että kun itse pidän kriteereistä kiinni, niin onnistuu. Katsotaan, että jos ehdin, niin käydään joululomalla tekemässä nimenomaan juoksariharkkoja ja mahdollisesti hieman hyppytekniikkaa myös muiden koirien kanssa.
Eilen Vito pääsi Marjen luo tsekatavaksi. Epäilin, että sillä on jumeja, koska se palelee tosi herkästi (tämä on joskus merkkejä jumeista) ja aina välillä töpötti oikeata takajalkaa ja sen lisäksi muutamat triggerpisteet reagoi sillä. Noh kyllähän siltä löytyi jumeja, faskiat oli aika tiukassa, si-nivel hieman vino ja jotain osumaa oli tullut sekä etu-, että takapäähän. Niskan ja kallon välinen kohta oli aika tiukassa, hieman jouduttiin neuvottelemaan, että saatiin niska hoidettu auki ja samoin lantiossa oli jumia. Mutta kaikki saatiin hyvin auki. Ihan hyvin Vito antoi käsitellä itseään, vähemmän se protestoi, kun mitä odotin. Silmistä aina näki hyvin, milloin ei tykäänyt, mutta ei kuitenkaan juuri yrittänyt kadota paikalta, hieman venkuloi ajoittain ja välillä taas meinasi nukahtaa. Illalla oli hyvin väsynyt koira.
Nyt sitten poden itse aivan kamalaa flunssaa, eli nyt ei tapahdu mitään koirien kanssa, me vaan laiskotetaan, mikä olisi muutenkin ollut Vitolla edessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti