perjantai 13. huhtikuuta 2012

Agilityä hallilla

Tänään käytiin agiliitamassa hallilla. Ekaksi pientä keppiharkkaa. Jostain kumman syystä tuli ulos tokavikasta välistä. Kepit kyllä loppui aika ahtaaseen paikkaan joten varmaan sen takia tuli ekaksi pois liian aikaisin. Sisäänmenossa meni kerran niin että sisälle oikein mutta ei taipunut seuraavaan väliin. En tiedä Taco on tehnyt hieman lisää lihasta varsinkin etupäähän joten kepit saattaa senkin takia olla hieman hankalat kun sen pitäisi hieman taas muuttaa taktikkaa.

Seuraavaksi 5 esteen suora, meni hyvin. Sitten siirrettiin esteet hieman sivuttain joten saatiin siksakkia ja eiku takaaleikkauksia harjoittelemaan. Oli kyllä takkuilevaa, joko koira yliohjautui ja ohitti sen takia estettä tai sitten se pyöri. Tein aika monta toistoa ennenkuin onnistui melkein hyvin. Tosi tarkka pitää olla ohjauksen kanssa ettei ohjaa yli mutta että ohjaa rittävästi ja että ohjaa oikeaan aikaan niin että koira tietää mihin rata aina jatkuu.

Seuraavaksi tein valssiharkkaa. Koira toimi siinä muuten ihan hyvin mutta pari kertaa livahti mun selän taakse, mä en yhtää pidä siitä että koira menee selän taakse. Mun taakseaskel (eli kakkosaskel) menee yhä sivuttain kun pitäisi mennä suoraa taaksepäin. Tutkailin videoita tätä muuten en olisi huomanut tätä ongelmaa.

Essi teki seuraavaksi koiran kanssa pari pikku harkkaa missä oli hyppy-putki-hyppy kaarevalla uralla, meni ihan ok. Essinkin vaan pitäisi käskyttää huomattavasti aikaisemmin.

Sitten tein vielä hyppy-putki suunnilleen suorassa missä takaaleikkasin putkella ja vaadin tiukkaa käännöstä putken jälkeen. Unohdin muuten käyttää putkijarrutusta tässä. Rupesin tässä käyttämään oikeaa ja vasen käskyä, katsotaan jos Taco alkaisi oppimaan suuntakäskyt radalla, lenkkeilessä osaa aika hyvin. Nämä onnistuivat erinomaisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti