sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Mukava kevätpäivä

Aamulla oli Essin treenit koiran kanssa. Nuoria ei ollut kun 5 joten oli rauhalliset ja hyvät treenit. Essi pääsi ekaksi treenamaan Tacon kanssa. Harjoittelivat avokulmaa. Molemmat menivät hyvin. Taco oli todella hyvin kuulolla Essin kanssa. Riittävän rauhallinen joten oli ns helppo ohjattava ja meni just sinne minne Essi ohjasi. Ainoa asia mihin pitää kiinnittää huomiota jatkossa on lähtöihin, Taco hieman ennakoi lähtöä. Sitten hieman taukoa ja muut meni. Pidin Tacoa osan ajasta autossa ja sitten otin Tacon halliin ja treenattiin olemaan hiljaa. Heti jos koira säntäsi ja tai edes pihahti vein samantien pois hallista. 3 kertaa taisin viedä sen ulos takasin ennenkuin alkoi kyselemään tekemistä kontaktilla. Otin pari kertaa lyhyttä keppisarjaa pimeästä kulmasta ja sitten tehtiin pari kertaa keinua, ekalla kerralla hieman lentokeinua. Sitten Essi pääsi vielä harjoittelemaan pikkaisen Tacon kanssa avokulmaa ja taas meni hienosti. Sen lisäksi Essi kuivaharjoitteli valsseja.

Kotona ollaan oltu paljon pihalla kun niin mahtava sää. Jani on rakentanut meille kolme hyppyestettä, mun pitää vaan hankkia rimoja niin pystyn treenamaan kotonakin. Käytiin vielä Tacon kanssa illalla tarhassa. Bamse oli siellä, joten jonkinverran Taco yritti sitä astua mutta suhteellisen hyvin uskoi kun kielsin sitä. Roykin oli paikalla mutta Nitro oli antanut sille köniin joten Roy ei hirvittävästi haastanut Tacoa, pikkaisen kyllä ja Taco pari kertaa irvisteli mutta uskoi mun kieltoa. Sen lisäksi yksi berninpaimenkoira yritti kovasti haastaa Tacoa mutta siihen se ei milläänlailla reagoinut. Taco on näköjään hieman kasvanut. Nitroakaan Taco ei pelänyt, ei ehdoin tahdoin mennyt sen lähelle muttei myöskään pelänyt. Alussa Tacolla oli kyllä tukka pystyssä selän päältä mutta hyvin se puistossa viihtyi.

Mä luulen että alan treenaamaan Tacon kanssa niin että jos se nostaa liikaa kierroksia ja alkaa haukkumaan niin vien sen pois hallista/kentältä. Uskon kyllä että Taco muutenkin treenailemalla hiljenee ja oppii pysymään sopivilla kierroksilla mutta mä uskon että se on vaan nopeampi tie saada se hallintaan puuttumalla asiaan siirtämällä koira pois tilanteesta. Nyt pitäisi vaan itse pitää pää kylmänä ja päättäväisesti treenata koko ajan samalla lailla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti