lauantai 8. syyskuuta 2012

Eilen agitreenit ja tänään agikisat

Kävin eilen hallin viereisellä kentällä treenaamassa lähinnä agilityä. Taco toimi todella hyvin. Harjoiteltiin kääntymisiä ja takaakiertoja ja pariin kertaan kontaktin alastuloa niin että jättäydyin taakse, Taco menee helposti vinoon tässä. Välillä paikalla oli toinenkin koira joka meni agilityä, lähinnä puomia. Kerran Taco meinasi karata mutta totteli karjaisua. Tehtiin myös välistävetoja. Tässä käytin suuntakäskyjä, toimi erinomaisesti.

Kisat tänään meni noh sanosinko penkin alle. Radat kummatkin ihan ok soritettavissa olevia ratoja, ei mitään kummallisuuksia, perusaagilityä. Mutta perusradatkin vaatii että ohjaaja liikkuu ja ohjaa koiraa ja antaa oikeita käskyjä. Ekalla radalla toka rima alas, jäin sitä pikkaisen miettimään niin tuli seuraavaksi pikkaisen kiire. Keinulle sanoin kiipee enkä keinu, luultavimmin tämän takia lentokeinu, jolloin jäin seuraavasta kohdsta ihan liian myöhäiseksi, väärään päähän putkea, loppu ihan ok. Unohdin käyttää suuntakäskyjä joten kurvit venyivät. Kakkosrata hyppäri. Jäin pikkaisen varmistamaan rengasta joten en kerenyt persjättön jolloin räpiköintiä ja Taco roiski rimoja ihan kamalasti, en tajua miksi, ei ole ollut ikinä ongelmana. Seuraavaksi ei hakenut keppejä itsenäisesti, vasta kolmannella oikein sisään, en tajua syytä tässäkään.

Kun odoteltiin omaa vuoroa Taco kävi ihan älyttömän kuumana ja sen lisäksi räkytti, se oli suoraan sanottu ärsyttävä. Lähdössä vieläkin onneksi pysyi. Mä luulen että pitää saada sille vaan enemmän kisakokemusta vieraista paikoista niin se alkaa malttaamaan ja kuuntelemaan muakin myös ennen rataa vaikka on paljon vieraita koiria ympäri. Ennen tokaa rataa joku lappari yritti käydä Tacon päälle just kun siirryttiin lähtöalueelle, roiskimen voi ehkä johtua tästä. Aijon kyllä tehdä vähän hyppytekniikka harkoissa varmuden vuoksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti