sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Kisaraportti Kivikosta

Minna Räsänen oli tänään meillä tuomarina. Radat oli mun mielestäni semmoiset, että ihan perusohjaamisella olisi ollut mahdollisuus tuloksiin. Toki koko rata piti ohajata ja koirakin piti olla kuulolla mutta ei tarvinut mitään kikkailuja.
Eka rata: En kertonut Tacolle, että kakkoshypyn jälkeen käännytään vasemmalle hypylle ja siitä oikealle A:lle ja Taco bongasi A:n heti 2 hypyn jälkeen. Karjasin Tacolle mutta, yksi takatassu kävi hipasee kontaktilla, joten se siitä. Noh jatkettiin kuitenkin, saatiin jotenkin rytmistä kiinni kunnes syystä tai toisesta Taco bongasi kepit kaukaa ja läksi sinne. Ei muuta kun tiukasti takaisin ja taas jatkettiin rataa. Jaakotin yhden hypyn ja Taco roiskasikin riman tästä alas ja ei ihan suoristanut itseään puomia varten ja tästä syystä meinasi tipahtaa alas puomi alkupäässä mutta sai kun sai itseään pidetty puomilla. Hyvää radassa oli: pysyi yhä lähdössä hyvin, kaikki kontaktit ja osasi hakea hankalahkosta kulmasta kepit.
Toka rata: 0-voitto, -10 jotain. Oli hyvä rata. Ainoastaan loppusuoralla olin myöhässä, jäin turhaan varmistelemaan takaakierron mikä johti siihen, että seuraava takaakierto vielä onnistui ja sain vielä siitä koiran roiskastu serpenttiinhypylle, mutta alastulessa hypyltä koiralla ei ollut mitään hajua minne seuraavaksi ja se meinasi, kun se kiepsahti ympäri kysymään suuntaa multa, tulla takaisin esteen yli, mutta sain sen räpiköity viimeisen hypyn yli.
Kolmas rata oli hyppyrata, pikkaisen kimuranttimpi, mutta yhä edelleen olisi pärjänyt perusohjaamisella. Mulla oli 6-8 kohtaan liian monta vaihtoehtoa ja en sitten tehnyt yhtään näistä vaihtoehdoista hyvin mikä johti räpiköntiin. Noh päästiin vielä jatkamaan, mutta kun mun piti lähettää koira takaakiertoon esteelle niin annoin koiralle "hieman" liikaa vauhtia ja siellähän oli putkisuu vastassa, joten koira kiersi sitten kumma kyllä putken kautta. Hmm, pitäisikö ohjaajan muista, että mun koira tykkää ja osaa irrota. Saatiin me tässäkin vielä hetken kiinni rytmistä paitsi, että yhden esteen kohdalle mulle iski nanosekunnin unohdus, että kummalta puolelta hyppy ja taas räpiköintiä. Hyvää tässä radassa oli, että koira pysyi rauhallisena lähdössä, rimat pysyi ylhäällä.

Huomasin taas Tacon kepeistä, että ollaan taas vaan menty joustavilla, ekalla radallaTaco joutui hieman hakemaan rytmiä. Ei varsinaisesti tehnyt virhettä, mutta haki pikkasen rytmiä. Seuraavilla radoilla ei ollut mitään ongelmia rytmin kanssa. Äkkiä se näköjään korjaa rytmityksen sen mukaan minkälaiset kepit radalla on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti