perjantai 28. kesäkuuta 2013

Valmennusta ja treenejä

Aloitetaan valmennusasioista. Hain aikaisemmin Kirkkonummmen kennelkerhon agilityn valmennuryhmään jonka vetäjänä on Timo Rannikko. Eilen illalla tuli sähköpostia koskien valintaa ryhmään. Päästiin Tacon kanssa mukaan ryhmään, eli syksyn suunnitelmat alkaa valmistumaan. Target treenit loppuivatkin ja valitettavasti en päässyt viimeiselle treenikerralle mukaan.
Keskiviikkona olin taas tuuraamassa Iidan treeneissä, rata alla:
Rata ei mikään helppo ollut, mutta Taco oli oikein taitava. Lämpötila oli vissiin joku 27 astetta kun treenattiin. 
Lähdettiin suunnilleen samaan aikaan, perusohjausta, vekki 3-4 väliin ja tarkka ohjaus takaakiertoon. Ekalla kerralla luulin, että koira tulee lähtemään jonnekkin muualle muurin jälkeen, mutta sain koiran tarkasti ohjattu jolloin koirakin toimi hyvin. Tämä johti siihen, että unohdin ohjata. Mun piti tehdä päällejuoksu mutta käänsinkin koiran tiukasti ympäri sähläten. Uusi yritys ja hyvin meni. Kepit leijeröiden, eli kädet alas, liikkuen puomin juurelle saakka, eikä muuta käskyä kun kepit. Ei koira ihan löytänyt ekalla yrittämällä, mutta kun tajusi missä kepit oli meni hyvin. 8 putkesta kaari hieman venyi liikaa, perusohjaamista (ei vastakäännöstä 9) 12 saakka. Vastaanottamaan koiraa putken viereen. Vasen käsky koiralle, että ymmärtäisi kääntyä vasemalle. Ekalla kerralla olin  liian lähellä putkea, kun tein uudestaan niin olin suunnilleen 14 hypyn takana kutsumassa niin koirakin kääntyi heti vasemmalle. Takaakierto vasemmalta ja päällejuoksu ja koira putkeen. Takaaleikkaus kepeillä, Taco haki todella hyvin kepit. 18-19 tein sekä valssilla, että persjätöllä, molemmat toimi. Liikkeellä ja nopea vapautus puomilta ja luottaen koiraan takaakierto. Tein ekalla yrittämällä persjätön 20-21 väliin, tuli kiire takakiertoon. Seuraavalla yrittämällä persjättöä 21-22 väliin, hieman liikaa saatoin takaakiertoon ja rohkeammin olisi pitänyt lähteä liikkeelle. Persjättö jäi vieläkin hieman liian myöhäiseksi. Takaakiertoa tein sekä niistämällä ja kääntäen koiraa tiukasti, sekä twistillä. Twisti oli ekaksi hieman hankala, koitin ottaa ilman vauhtia, rytmitys ihan hakusessa. Otettiin hieman lisää vauhtia niin rytmitys löytyi ja twisti onnistui. Tehtiin treenit kahdessa osassa kun oli niin kuumaa. Tokalla kierroksella, koira oli fyysisesti aika väsynyt. Väsymyksen huomasi varsinkin kepeillä ja kontakteilla. Taco ei hakenut keppejä niin hyvin ja kontakteilla se oli hidas. Rimoja se ei kuitenkaan tiputellut ja hyvin pelasti kun ei rata ihan mennyt mun suunnitelmien mukaan kun itsekkin alkoi olemaan aika loppu. Mm:ssa 23 takaakierron olin todella pahasti jäljessä ja saatin se silti tehty kauempaakin ohjattu. Vaikka Taco oli väsynyt treenien jäkeen se pallautui todella nopeasti ja loppulenkin jälkeen  olisi mennyt uudestaa radalle.
Torstaina mentiin treenaamaan taas, tehtiin suunnilleen samaa rataa kun keskiviikko (lopetettiin 21) ja onneksi ei ollut ihan yhtä kuuma kun keskiviikkona. Taco teki taas sata lasissa hommia. Itse hutiloin pari kertaa päällejuoksussa, merkkaamalla estettä huolimattomasti, jolloin Taco juoksi tietty ohi. Pitää muistaa ohjata tarkasti vaikkakin Taco osaa hyvin päällejuoksut. Koitin myös ohjata 13 putken valssaamalla ja ottamalla koira mukaan vasemmalle putken jälkeen ja persjättö 14-15. Meinasin kompastua putkipainoon kun 14 hyppy oli niin lähellä putke niin hieman hankalaa ehtiä persjättöön. Palattiin vanhaan ohjaukseen.

1 kommentti: