lauantai 28. syyskuuta 2013

Viikon treenit ja kisat

Keskiviikkona oli Timon valmennus. Rata oli kuten tavallista haasteellinen. Tällä kertaa en edes yrittänyt päästä loppuun vaan jäätiin hinkkaamaan puoliväliä. Oli suoraa mistä piti viimeisen hypyn jälkeen kääntää tiukasti hyppäämättä vierestä estettä vaan tulla putkeen. Valssi ei saanut yhtään valua, silloin koira oli hypyllä, mutta ei myöskään ollut aikaa jäädä varmistelemaan koska putken jälkeen koiralla oli suoraan edessä taas putki mihin ei menyt vaan käänneettinkin vasemalle hypylle mistä koira piti jatkaa vasemmalle yhä kepeille, kepejen vierellä vaan oli muuri, melkein kiinni kepeissä. Oli meille liian vaikea juttu, en vaan ehtinyt putkesta ohjaamaan riittävän jyyrkästi, että olisin saanut koiran kepeille ja sitten kun vihdoin sain koiran jotenkin käännetty niin koira olikin muurilla. Koira kyllä yritti ymmärtää. Paremalla fiiliksellä mentiin tällä kertaa muuten, eli suunta oikea. Timo myös antoi ohjeita miten treenata sylkkäreitä ja varsinkin niihin malttia Tacon kanssa.

Pihalla ollaan treenattu pikkasen sylkkäreitä nyt ja koetaan saada hieman malttia niihin. Ihan suht hyvin Taco tekee ilman vauhtia, mutta kun otetaan vauhti  mukaan niin maltti katoaa. Sen lisäksi olen tein harjoitteen missä kaksi estettä lähellä vierekkäin mistä välillä tullaan esteiden välistä, välillä hyppäen ihan peruskäännäksellä, välillä tehden takaakiertoa, vauhtia otin ihan kierrättämällä koira tolpan ympäri.

Tänään sitten kisat, 2*agi, 1*hyppäri. Ekaksi agirata 10 virhepistettä, rimat, eka huono päällejuoksu, ja toinen valssi. Rata sinänsä ihan ok, jos olisi ollut nollana oltaisiin oltu jotain 7, eli ihan ok, mutta pari kaarrosta olisi vielä pitänyt saada pienemmiksi. Toka rata hyppäri, yliaika 10 kielloista. Jarrutin hieman liian aikaisin jolloin koira kääntyi hypyltä ja sitten meillä oli pieni keskustelu mennäänkö hypyn kautta putkeen vai suoraan putkeen. Sain koiran hypyn yli, mutta sitten en ehtinytkään valssiin joten joku epätoivoinen poispäinkäännös joka itseasiassa onnistui ihan ok. Sitten oli käännös pituuden jälkeen joka meni kuuhun asti, mutta loppurata oli hyvä, vaikka sielläkin oli pari paikka missä moni hylytti. Kolmas rata, jäin taas ihastelemaan kun tein pakkovalssin ja lähetyksen putkeen jolloin en ehtinyt tekemään suunnitelemani persjättöä joten joku sylkkärintapainen, joka onnistui ihan ok, mutta, mutta sitten oli tarkoitus pituuden jälkeen tehdä pakkovalssi ja kepit oli mun selän takana pakkovalssissa ja muistin kun tein pakkovalssin, että Taco on kisoissa herkästi tullut pakkovalssin läpi jos on jotain kiinnostavaa selän takana ja Tacon mielestä kepit on kiinnostavampaa kun mun pakkovalssit, ei Taco tällä kertaa ihan törkeästi mennyt pakkovalssin läpi, mutta kun hetken pyörittiin siinä esteiden välissä ja Taco jo oli tulossa mun ohjaukseen niin tarkistin missä hyppy oli niin johan se ehti livahtaa keppejen ekaan väliin ja hyl. Loppurata taas ihan siisti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti