torstai 30. tammikuuta 2014

Pakkaset vaan jatkuu

Viikonloppuna käytiin koirien kanssa taas metsässä lenkkeilemässä. RaaRaa liikkuu tosi hyvin, koordinaatio on parantunut ihan huimasti. Se peräti juoksee aika lujaa. Metsässä ei juuri kompuroi. Kotona harjoitellaan tasapainotyynyllä ja jalat vatiin yms koordinaatioharkkaa.

Maanantaina kävin lenkillä kylällä molempien kanssa. Se on aika kiinnostaavaa kulkea noiden molempien kanssa tuolla kun Taco menee ihan hajujen maailmoissa (ja pissata pitäisi joka paikkaan) ja RaaRaa taas ihmettelee yhtä sun toista, esim. autot on samalla pikkasen jännittäviä, mutta silti niitä pitäisi ajaa takaa. Jouduin myös hieman keskustelemaan Tacon kanssa vastaako se muiden koirien haasteisiin vai kulkeeko nätisti, kulki nätisti keskustelun jälkeen. Käytiin myös kävelemässä kaukalon ohi. Taco ei pidä paukkeesta, mutta ei sillä mikään kiire ole pois, mutta aavistuksen se paineistuu, sillä on muuten hyvin korkea hännän kanto kylällä, mutta kaukalon paukkeen takia häntä laskeutuu alas selän jatkeeksi. RaaRaalle pauke on ihan se ja sama. RaaRaalla oli takki päällä.

Pakkasten takia keskiviikko valmennus peruuntui. Essillä oli nuorisotreenin palaveri ilman koiria joten otin koirat mukaan treenamaan. RaaRaa lähinnä juoksenteli hallissa toisen pennun kanssa, eivät tosin leikkineet, kulki vaan. RaaRaa ei oikein tykänyt kun sitä aluksi haukuttiin. Se herkästi säikähtää hieman haukkuvia koiria, mutta onneksi aina äkkiä palautuu ja pystyy tottelemaan hyvin.

Tacon kanssa tehtiin pientä rataharkkaa. Se toimi hyvin ja liikkui hyvin. Kerran tuli vedätyksessä rima alas, huomautin pikkasen, jolloin se skarppasi hyvin.

RaaRaalla joku ihme kenkäfetissi, se vähän väliä käy nakertamassa kenkiä tai kantamassa niitä. Saa nähdä monet kengät menee ennenkun kenkäkiinnostus  loppuu. Yhtenä päivänä se yritti keittiön pöydälle ja seuraavana päivänä se loikkasi sohvalle (ilman vauhtia). Ihan täysi riiviöpentu.

Ollaan me harjoiteltu paikallaoloa istuen, että maateen. Istuessa pysyy jo lyhyitä hetkiä,kun itse olen pienen matkan päässä, maatessa ihan lyhyitä hetkiä vaan, vierellä seisten. Seisomistakin pikkasen harjoitellaan, hieman jo osaa. Seuraamista pikkasen imuttaen ja sivullaoloa pidennän aikaa vähitellen. Noutoakin ollaan pikkasen aloiteltu sekä puisella, että metallisella kapulalla. Kierrä käskyä, samoin kosketuslaustaa käskyllä, siksakkia jalkojen välistä ja perutusta. Ja tietty luoksetuloa ja käteen tulemista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti