lauantai 1. helmikuuta 2014

RaaRaa hallilla

Eilen vedin treenit alkeisryhmälle. Otin myös RaaRaan mukaan. Hajoittelin sen kanssa ennen oman ryhmän treenejä. Hajoiteltiin kosketusalustaa jonka RaaRaa tekee tosi hyvin, etäisyyttä otettiin jo joku 3-4 m. Harjoiteltiin myös rapulla 2on2offia, hyvin lähti tarjoamaan. Luoksetuloja tehtiin ja leikittiin. Tehtiin myös ekaa kertaa tarkoituksella putkea lelulla, hyvin meni. RaaRaa keskittyy hirmu hyvin tekemiseen heti kun sille kertoo, että nyt tehdään yhdessä, sen kanssa on ihan huippuhauskaa tehdä.

Välissä vedin ryhmän harkat ja sitten vielä treenattiin taas RaaRaan kanssa. Agiryhmä treenasi myös toisella puolella hallia, ei häirinnyt RaaRaata. Tehtiin taas 2on2of rapulla ja putkea, hyvin teki. Istumista paikalla niin, että itse siirryin 2-3 metrin päähän ja seisoin hetken ja sitten takasin palkkaamaan. Onnistui hyvin. Pikkasen seuraamista, mielestäni RaaRaa on ruvenut ymmärtämään että voi liikkua kontaktissa pysyen sivulla, ihan 2-4 askelta tehdään. Tehtiin myös kierräkäskyä pituusmerkin ympäri. RaaRaa ymmärsi heti. Yleensä puhutaan paljon siitä, että ekaksi opetetaan kotona asia ja sitten vähitellen siirytään vaikeimpiin paikkoihin, ennenkun voidaan sanoa, että koira osaa käskyn. RaaRaalla siirtyminen pois omalta pihalta tekemään hallille ja muualle ei tuota laisinkaan ongelmia, jos osataan kotona osataan myös muualla. On se taitava pentu. Unohdin lelun autoon kun tulin toisen kerran halliin joten hanska sai kelvata, hyvin kelpasi RaaRaan mielestä. Samoin remmissä oli RaaRaan mielestä kiva roikkua kun otin remmin mukaan kun lopeteltiin treenamista. Se on ihana kun se tykkää taistella lelujen kanssa.

Olen pyrkinyt pitämään RaaRaata mahdollisimman paljon vapaana hallilla ja muualla, että oppisi pysymään mun mukana ilman remmiä vaikka tulee koiria yms, toimii tällä hetkellä ainakin hirmu hyvin, pari kertaa olen pikkasen korottanut ääntä sille kun meinaa lähteä moikkamaan omine lupine jolloin ainakin vielä uskoo. Tacon kanssa en harjoitellut riittävästi pentuna irtioloa häiriön alla, se kyllä pysyy käskyllä suhteellisen hyvin, mutta se vaati aina käskyjä ja tiukkaa tekee välillä. Uskon kyllä, että asia helpottuu koko ajan, mutta helpompaa opettaa pennusta pysymään ilman remmiä oman lauman kanssa.

Tänään pojat on ollut aika paljon pihalla riukkumassa lumessa, jonkinverran lunta jää tassukarvoihin, varsinkin Tacolle.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti