perjantai 21. helmikuuta 2014

Tacon ja RaaRaan ärsyttävyydet

Yleensä olen sitä mieltä, että noi meidän koirat ovat ihania ja kultaisia ja kaikkea muuta sekä kotioloissa, että treenatessa. Mutta rehellisyyden nimissä on niissä ärsyttäviäkin asioita.
Aloitetaan pennusta. Aloitetaan siitä mikä ärsyttää mua kaikkien eniten. Se harvoin vieläkään nukkuu kunnolla kokonaisia öitä. Monesti jossain vaiheessa yötä se aloittaa jonkun protesti-kitinän ja jos se suinkin ylettyy häkistään ottamaan jotain tuhottavaa niin se kiskastaan häkin puolelle, tai jos häkki on kiinni seinässä niin se nakertaa seinää. Joskus harvoin tulee yöllä pissa/kakkahätä vielä, mutta tämä onneksi enää hyvin harvoin. Pitää aina vaan muistaa iltapissan aikana katsoa, että RaaRaa oikeasti käy pissalla, eikä vaan riehu ulkona. Remmissä kävelyn kanssa on vähän niin ja näin. Aikaisemmat koirat ovat nelikuisena kulkenut hyvin remmissä, RaaRaan mielestä nähtävästi kireä remmi tarkoittaa, että kisko vielä enemmän. No rehellisyyden nimissä, se on liikkunut aika vähän remmissä, joten tässä olisi vissiin syytä katsoa sinne kuuluisaan peiliin. Ja kyllä se jo kulkee selkeästi paremmin remmissä nyt kun pari viikkoa sitten, kun tajusin, että sehän muuten kiskoo remmissä aika rumasti ja ruvettiin harjoittelemaan remmissä oloa, eikä vaan pidetä sitä irti koko ajan. RaaRaa myös jahtaa autoja ollessaan remmissä, tosin tämäkin selkeästi vähenemään päin. Ja sitten se on alkanut rähisemään vieraille koirille ollessaan remmissä. Jos ollaan paikassa missä paljon koiria ei juuri ongelmia, mutta lenkillä yrittää rähjätä. Myös ollessaan irti saa olla tarkkana ettei ala jahtaamaan ja näykkimään muita koiria, lähinnä samankokoisia tai pienempiä koiria. Isoille koirille se saattaa käydä rähähtämässä jos ihmisiä lähellä jonka jalkoihin voi tulla hakemaan suojaa, tämä onneksi saatu melkein kokonaan pois. Jonkinverran RaaRaa vielä kiusaa Tacoa kiskomalla sitä hännästä ja lenkeillä se jonkinverran yrittää kiskoa Tacon remmistä, mutta nämäkin on selkeästi vähenemään päin. RaaRaalla on joku kenkäfetissi, se tykkää nakeralla niitä. Onneksi nämä kaikki ärsyttävyydet on asioita mitä saadaan treenattu pois ja varmaan ajan mukaan vähenee ja ainakin suurin osa varmaan poistuu.

Sitten Tacon ärsyttävät piirteet. Se reagoi ärsyttävästi johinkin ääniin, esim kun käytetään sähkövispilää se ryntää keittiöön jos en kiellä sitä ennakkoon. Ukkosta se hieman pelkää, tosin ollaan kisattu agilityä ulkona ukkosessa ja silloin se ei reagoinut millään lailla, ei myöskään kun verkkasin ja tein loppuverkat kun ukkosti. Se hyvä puoli on, että jos Tacoa pelottaa niin se tulee mun luo ja jos itse en reagoi niin se rauhoittuu hyvin nopeasti, eli se palautuu hyvinkin nopeasti jos se on pelästynyt jotain ja se hakee aina ihmisen tukea. Taco on hyvin hajujen maailmoissa viihtyvä koira, välillä sillä katoaa silloin korvat, varsinkin kun se lussuttelee jotain narttupissoja. Tosin agilityradalla saa tulla vaikka mitä hemaisevia tuoksuja ja niitä se ei huomaa. Se mikä mua ärsyttää Tacossa ehkä enintään on se ettei se osaa olla rauhassa agilityradan vierellä kun hyvinkin lyhkäsiä hetkiä. Tosin tämä on selkeästi asia mitä olisi pitänyt harjoitella koiran ollessa pentu (eli se peili taas), nyt se otetaan sitten hallinnan kautta. On tämäkin parantunut, mutta ei se mikään nautinto ole odottaa Tacon kanssa omaa vuoroa, eli sen kanssa ei juuri hengailla halleissa. Taco on aina ollut hieman yli-innokas ihmisten kanssa, mutta alkoi jo olemaan ihan suhteellisen ok, mutta viime aikoina se on muutaman kerran hypänyt päin ihmistä voimalla hallilla, en oikein tiedä mistä se on saanut päähänsä noin rumasti loikkia päin, ärsyttävä tapa joka pitää ehdottomasti saada pois. Hieman turhan maaninen Taco on heitettävien asioiden kanssa, esim. lelut, lumi. Onneksi uskoo aika hyvin kieltoa, mutta välillä on vaikeaa.  Hieman mua myös ärsyttää, että kun torun tai kiellän pentua hölmöilemästä Taco ottaa itseensä ja alkaa mielistelemään ja välillä rauhoittelemaan mua.

Kevään kisakalenteria katsoin alustavasti nyt. Ensi viikonloppuna meillä loppuu kisatauko ja sitten kisataankin melkein joka viikonloppu koko kevään ja yritetään saada SM-nollat kasaan. Enintään päänvaivaa tuplanolla tuottaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti