sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Noh voihan rimat ja muuta aksailua

Keskiviikkona oli agivalmennus, mikä meni hyvin. Tosin taas treenattavat asiat lista piteni. Eli puomikontaktit (alastulo) hieman paukkuu, pysähtyy kyllä, mutta pikkasen varastaa, selkeästi tietää tekevänsä virheen. Ei onneksi varsinaisesti pauku pahasti, mutta jos en itse ole tarkka ja huomauta ja korjaa asiaa niin kohta meillä on tuuri kontaktit. Ja koen,että pikkasen hallinta kärsii puomin jälkeen. Ja tästä tullaankin seuraavaan treenattavaan asiaan, u-putki puomin jälkeen sivuttain ja koira ohjataan ekan ptkipään ohi ja sisälle seuraavasta. Olen tosin tiennyt, että tämä pitäisi treenata enemmän, kisoissa yleensä valssaan näissä kohdissa jos en ole valmiiksi oikealla puolella, niin saan väärän pään blokattu. Ei muistaakseni tullut yhtään rimaa alas.

Launtaina oltiin kisaamassa Ojangolla 2*agi ja 1*hyp. Tuloksina 10, 5 ja hyl. Virheet tuli rimojen tiputtelusta ja hylly siitä, että kepit on kivempia kun putki. Vikalla radalla Taco sen lisäksi tiputteli ihan liikaa rimoja ja lopuksi otinkin koiran seis ja viereen ja käveltiin pois radalta. Alla yksi agirata ja hyppyrata videolla.




En ole varma miksi rimat tuli alas, ehkä olin liikaa äänessä, en katsonut koiraa tai ehkä tukenut koiraa, mutta hieman epäilen, että oli hulda huoleton vauhdissa, oli kuulemma varsinkin vikalla radalla vaan roiskinut menemään. Toivotaan, että piha kuivuisi niin voisi treenata pihalla. Nyt pitää taas muistuttaa Tacoa, että rimoja olisi tarkoitus hypätä yli puhtaasti. Agiradalla Taco tuntui hieman hitaalta, mutta toisaalta rataprofiili oli semmoinen etten juuri saattanut koiraa, joten ehdin itsekkiin moneen paikkaan hyvin. Hyppärillä koira tuntui huomattavasti paremmalta. Vien myös Tacon fyssarille, mutta sopivaa aikaa ei ollut kun vasta huhtikuussa.

Tänään Essillä oli nuorisotreenit Tacon kanssa. Menivät hyvin. Tosin pariin kertaan tuli rimat alas, mutta skarppasi se ihan ok.Tosin Essi ei voi treenata rimoja vaan se on mun asia. Loppulenkki meni sitten Minnan koirien kanssa pellolla. Taco paineli Vantun kanssa menemään ja RaaRaa koetti painella niiden perässä. 

RaaRaan kanssa ollaan tehty kaikkea pientä. Se alkaa olemaan aika taitava kiertämään ja sen lisäksi olen ruvenut opettamaan sille etenemistä estetolppien välistä, niin ettei se roiku mun kädessä. Hirmu oppivainen se kyllä on.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti