sunnuntai 31. joulukuuta 2017

Yhteenveto 2017

Näin kirjoitin viime vuoden vaihteessa tavoitteista:

Taco:
Viimeinen hyppyserti voisi kyllä yrittää saada. Kisataan harvakseltaan mun kunnon mukaan ihan lähikisoja ja jos olo paranee niin laajennetaan kisa-aluetta. Kisatavoitteet olisi saada nauttia kisaamisesta yhdessä Tacon kanssa. Uskon, että meillä on ihan hyvätkin mahdollisuudet saada hyviä ehjiä ratoja vaikkakin kunto ei mikään hyvä ole. Voittoratoja voi olla haasteellista saada ajan puolesta, kun ei kunto riitä, mutta 0 saanti on ihan hyvä mahdollisuus. Juoksu-a projekti jatkuu ja toivottavasti alkaa toimimaan. Muissa lajeissa ei tavoitteita, mutta treenataan harvakseltaan: temppuja, rallytokoa, tokoa, nose workia, cani-crossia. Paimennusta voisi harkita jonkun kerran. 

RaaRaa:
Mä en tiedä ihan mitä tehdä RaaRaan kanssa. Vähän olen miettinyt, että pitäisikö RaaRaa viedä luonnetestiin, mä en ihan aina ole varma, että osaanko lukea sitä oikein. Mä vähän luulen, että jos se itse saisi valita se elelisi mun kanssa jossain kuplassa, mihin kukaan muu ei pääsisi. Se ei ihan viihdy ns laumapaikastaan. Se haastaa Tacon tujottamalla, ja Vito taas ei oikein usko sen pörinöitä. RaaRaa vähän väliä pörisee Vitolle. Ulkona taas leikkivät kyllä ihan täysillä. Harrastellaan ja yritetän touhuta RaaRaan kanssa josko se rentoutuisi kun saa riittävästi tekemistä. Yritetään tehdä paljon rauhallista tekemistä, esim nouse workia ja rauhallisia temppuja, vähemmän kiihtyvää tekemistä, varmaan joku jäljestys olisi hyvä kanssa. Sen lisäksi canicrossia, että saa sen fyysisesti väsytetty. Metsässä lenkkeily tekee kanssa hyvää RaaRaalle, varsinkin kun täällä meidän suunnilla harvemmin tulee ketään vastaan, niin on aika rentouttavaa meille kaikille. 

Vito:
Ei mitään kisatavoitteita tietty. Rakennetaan pohjia agilityä varten. Katsotaan käydäänkö jossain ryhmäharkoissa, vai treenaanko sille pohjat yksin. Tehdään paljon temppuja, että oppisi hallitsemaan omaa kroppaansa hyvin. Tokoillaan, rallytokoillaan ainakin omalla pihalla. Vireenhallinta-treenejä pitää myös tehdä. Raahaan sitä mukaan eri paikkoihin. Ihan ok se kyllä käyttäytyy yleensä, mutta esim kuumenee (ääntelee vielä kamalammin kun Taco) juoksevista koirista ja näihin asioihin on puututtava. Lähden ainakin rakentamaan juoksukontakteja Vitolle, mutta samalla treenaan 2o2o kontaktia temppuna esim rapuille. Mä vähän epäilen, etten kuitenkan ehkä pääse treenamaan riittävän paljon kontakteja, että saan rakenettu varman juoksupuomin käännöksineen päivineen, mutta katsotaan. Silloin oletan, että saan tempun 2o2o siirretty puomille A:lle olisi kyllä tarkoitus tehdä juoksu-kontaktia. Noh varmaan ollaan viisaampia tässä asiassa loppukesästä.

Noh, mites kävi tavoitteiden kanssa: 

Taco:
Viimeinen hyppyserti saatiin vihdoin, eli Taco valioitui. Ollaan kisattu noin 70 rataa vuoden aikana, mistä 15 on 0, eli 0 % on noin 21. Eli ollaan jaksettu kisata ihan ok tahtiin. Mutta lähinnä olen kisannut yhä lähikisoja, kun ei mun vointi ole hyvä vieläkään. En ole juuri oksentanut, mutta yhä olen ajoittain huonovointinen ja olen todella väsynyt. Juoksua-projekti haudattiin koska Tacolla on hyvin vahva 2020. Muita harrastuslajeja ei olla juurikaan tehty.

RaaRaa:
RaaRaa on saanut harvakseltaan tulla mukaan hallille hömpöttelemään. Hieman kokeilin miten se hyppää, kun harkitsin jos olisin koettanut vielä kisata sen kanssa minimaxina. Mutta ei, se ei vaan ole turvallista. Nykyään olen tehnyt sen kanssa tokoa ja rallytokoiltu hallissa. RaaRaa sai joululahjaksi  kastroinnin. En tiedä, se ei välttämättä vaikuta milläänlailla sen käytökseen, mutta se voi myös rauhoittaa sitä hieman kun testosteroni vähenee ja se ei olisi pahitteeksi. Samoin kastrointi voi hieman tasoittaa laumakäytöstä, jos RaaRaa vaikka lopettaisi Tacon haastamisen. 

Vito:
VIton kanssa ollaan edetty aika lailla tavoitteiden mukaisesti. Vitolla on juoksu-a, mutta muut kontakti ovat 2020. Ei riitä mulla motivaatio treenata riittävän paljon juoksupuomia, että siitä tulisi hyvä. Muuten Vito on aika lailla kisavalmis, mutta a ei ehkä ihan hyvä vielä ole, mutta mennään nyt tammikuussa kisoihin, niin sitten tiedän enemmän. Vitokin on nyt jo kastroitu, toinen kives ei laskeutunut ja sillä oli yksi todella kova kipukohtaus yhtenä viikonloppuna, epäilen kovasti, että eturauhanen aiheutti sen. Joten siksi kastroitiin jo.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti