torstai 17. toukokuuta 2012

Agilityä hallissa

Käytiin aamulla Tacon kanssa hallilla treenamassa agilitya. Otin ekaksi ulkona venyyvää sarjaa, korkeus oli joku 25 cm ja välit 7,8,9 ja 9. Lähetin koira jostain viidestä metristä. Otin mun vauhdin mukaan häiritsemään ja ekalla kerralla se häirtsikin Tacoa, pudotti pari rimaa matkan varrella, sitten otin vielä pari kertaa samalla lailla jotka meni hyvin.

Sitten mentiin sisälle ottamaan lyhyitä ratoja. Estekorkeudet oli 40-60 cm. Ekalla radalla oli: lähtö yksi hypy seinää päin ja siitä suht tiukka kännös vasemmalle ja suoraan eteen hyppy, pituus, rengas ja taivutettu putki kohti seuraavaa hyppyä ja takaakierrolla ja tiukasti käteen persjätöllä putkeen ja kepeille vauhdilla, viistosti vasemmalle hyppy ja takaaleikkauksella hyppy eteen. Ekalla kerralla jäin odottamaan Tacoa liikaa ekalla hypyllä mikä aiheutti kiirettä muualla sitten, sen lisäksi Taco hypäsi renkaan liian ylös ja kolautti hieman itseään, muut kerrat hyppäsi hyvin renkaan. Kepit Taco tuli liian lujaa ekalla kerralla, johti siihen ettei se äässyt taipumaan kakkosväliin, tämän jälkeen ei tuottanut ongelmia, Taco hieman jarrutti just ennen sisäänmenoa niin kroppakin taipui kakkosväliin.
Kakkosradalla oli taas kepit vauhdilla sisään parista hypystä, ja kepeiltä putkeen suoraan ja siitä lievästi oikealle, takaaleikkauksella vasen ja taas tiukka vasen ja keinulle. Takaaleikkauksessa on todella tarkkaa että mä näytän selkeästi edellisellä esteellä valmistelevassa laukka-askeleessaettä seuraava este on vasemmalle. Tacolle tuli hieman kiire kepeillä kun itse ohitin sen niin jätti välistä pari kertaa viimeisen keppivälin päästääkseen nopeammin putkeen, en helpottanut koiralle tehtävää vaan otin uudestaan ja käskytin aavistuksen tiukemmin, onnistui. Takaaleikkaus onnistui jos vaan muistin merkata ajoissa sunnan.
Kolmosradalla hypyltä seuraavaan hyppyyn takaakiertona, mun valssaus ja koira putkeen joka oli puomin alla josta hypylle ja takaisinpäin hyppy ja mun valssaus ja puomille, puomilta pieni vekkaus oikealle ja siitä suoraan eteenpäin, ja takaaleikkaus vasemmalle, sylkkäri koira vasemmalle ja tiukka käännös oikealle ja A:lle muurin kautta. Takaaleikkauksessa taas tarkkaa että merkkaan ajoissa uuden sunnan muuten Taco kieppuu, samoin tiukassa käännöksessä sai olla varovainen ettei koira tule samaa kautta takaisn vaan tulee esteiden välistä.

Tänään Taco oli taas etevä paitsi että loppuverkkalenkillä se katosi metsään. Se ei yhtään katsonut mihin menin. Nyt kyllä alkoi taas niin nollatoleranssi ton koiran hölmöilyjen kanssa, tule on tule ja heti eikä hetken päästä ja ei on ei, ja muihin koiriin ei oteta minkäännäköistä kontaktia ja kierrokset ei saa kertakaikkiaan nousta liikaa vaan ne on saatava pysymään tavalla tai toisella. Herra hormonihyrrä saa luvan laittaa kuulokkeet toimintaan ja unohtaa luulonsa olevan joku suurin uros maailmassa jota kaikki narttukoirat rakastaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti