keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Haastajien tuuraus

Eilen oltiin Taon kanssa tuuraamassa haastajien treeneissä. Ekaksi mentiin ihan rallattelurata,onnistui hyvin, kun katsoin missä koira oli ja ohjasin kunnolla. Seuraavaksi tehtiin alla olevaa rataa.


















Harjoiteltiin lähtö sekä niin, että otin koiraa vastaan 2 kohdalla, koira istui silloin oikeassa laidassa nokka keskikentää kohtaan. Tein myös niin, ettäyhteislähtö niin, että oltiin vasemmalla ja nokka kohti seinää. Molemmat onnisui ilman, että koira meni muualle. 4 valsissa sai olla tarkkan, että oltiin ajoissa, samoin 5 hypyssä.Putki veti hyvin, valssasin 8:lle, kokeilin myös vastaanottamalla 8 takaa, ei ollut yhtä hyvä kun valssi. 11-12-13 persjättöjä. 12-13 onnistui todella hyvin kun tein persjätön ajoissa ja menin riittävän lähelle 13, muuten koira teki välistävedon. 14 vein ekalla kerralla valssamalla,oli ihan ok, mutta Anne käski siihenkin tehdä persjätön ja se itseasiassa toimi oikein hyvin. 14-18 ei mitään erikoista. 18-19 meni hieman pitkäksi. 19 leijeröin, oli hieno. 21-22 vasemalla puolella (kerran tuli 21 ohi). 23 takaaleikkauksella, muista ohjata loppuun saakka oikealla kädellä. Koira käänsi oikealle ympäri. Lopussa ei mitään erikoista. Sitten tehtiin vielä allaoleva rata:


















Ekaksi oli tarkoitus hieman rytmittämällä ja jaakotamalla saada koira kääntymään 4 putkeen. Toimi paremmin että vastaanotin koiraa melkein 3 esteen viereltä ja jaakotus alkoi ennen kun koira hyppäsi 3, itseasiassa jaakotus alkoi jo ennen valmistelevaa askelta. Kun sain käännöksen onnistumaan unohdin jatkon, olin niin keskittynyt jaakotukseen, että muuta asiat unohtui, mutta kun sain jaakotuksen kerran onnistumaan sen jälkeen se oli ihan helppo juttu. 4 putken juoksin oikealla puolella, koira teki hienot tiukat käännökset kepeille (Tacoa kehuttiin tästä). Kepeillä pitää olla tarkkana kun koiran jätti suorittamaan, että teki loppuun asti. Takaakierrossa ei mitään ongelmia, persjättö 6-7, sitten kierrätys 7-8, 9 kautta putkeen. 11, 12 ei mitään erikoista, persjättö 12-13, putki veti hyvin. 15-16 ohjasin sekä vastaanottamalla 15 takaa, että heittämällä ympäri, kaarros hieman venähti herkästi. 18-19 persjättö onnistui erinomaisesti, 19 taas persjättö joka ekalla kerralla venyi niin, että koira meni 7 yli, sitten nämäkin onnisui erinomaisesti. 22 tein vastakäännöksen. Persjättö takaakierroista tuli kehuja. Taco oli oikein taitava koira taas, oli todella kivat treenit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti