torstai 27. marraskuuta 2014

Vaikea vekki

Eilen oli Tacon vuoro treenata. En osaa ohjata vekkiä. Mun piti vekata okserilla, niin ettei Taco mene putken väärään päähän, noh jos ei vekki onnistu niin ei onnistu oikean putken pää. Sain neuvon ottaa vastakäsi mukaan, kun tein vekin, niin sitten sain toimimaan. Samoin oli taas hieman ongelmia käännösten kanssa, levisivät. Paras tapa merkata, selkeästi liikkeelle ja katseella koira mukaan. Vedätyksissäkin rimat pysyi nyt ylhäällä. Ja niin kun hoen omalle ryhmälle, älä peitä kierrettävän esteen tolppaa. Taco nousi lähdöstä omine lupine, ei varmaan ikinä aikaisemmin ole tapahtunut, oli hiema nolona kun toruin. Samoin varasti A:lta omine lupine kerran, sai huomautuksen, teki hieman hitaasti seuraavilla kerroilla, mutta ei tullut enään omine lupine. Keinullakin jäi ekalla kerralla taas vinosti, noh kontaktit ei meillä ole ongelma oikeasti, mutta puutun kyllä heti näihin säätöihin.
RaaRaa sai tehdä pikkuisen flat workia, lukemalla mun rytmitystä lelun avulla. Sen lisäksi kaksi porttia keppeinä. Sille on hieman hankalaa kun välillä palkkaan jo ekasta portti parista ja välillä vasta toisen jälkeen. Se ei ihan nyt ymmärrä mikä on eka portti.
Tänään RaaRaa oli lyhyellä kylä-lenkillä, missä vaadin käytöstapoja vaikka ei ollut käskyn alla. Se osaa olla jos käskytän, mutta kun se on ns vapaalla, niin se yrittää porsastella. Tämänkin takia otan se nyt autosta ulos niin, että sen on istuttava myös ulostullessa. Kiva pikkubc saa mennä samoilla säännöillä kun aikoinaan holskut menivät, ainakin kunnes älli kasvaa korvien väliin ja oppii olla rähjäämättä. Löysällä remmillä kulkeminen nätisti laidassa rennosti on vaikeata RaaRaalle, varsinkin jos on jotain jännää.
Tacon kanssa kävin juoksemassa pururadalla. Koira nautti kun sai olla mun kanssa kahdestaan. Hieman liian reippaaseen tahtiin se vaan haluaa juosta ja on koko ajan valmiina kunnon vetoihin. Mutta on sen kanssa helpoa, vastaan tuli pikkukoiria, niin kiltitsti Taco ravasi mun edessä vetäen. Ei edes juuri tarvinnut käskyttää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti