perjantai 22. toukokuuta 2015

Hyppytekniikkaa, kääntymistä ja fyssarointi

RaaRaa on tehnyt pihalla hyppytekniikkana okserin harjoittelua. Olen laittanut bumpin ohjaamaan hyppyä ja se on toiminnut hyvin. Sen lisäksi ollaan tehty kääntymistä ihmisnuolena ja sen lisäksi ilman vauhtia päästänyt hyppäämään mun eteen ja takaisin mua päin. Ihmisnuolena ymmärtää paremmin, mutta ei ihan lähde kasaamaan itseään niin kun haluaisin. Samalla harjoitellaan suuntakäskyjä. Nämä asiat on ihan selkeästi meidän kesäprojekti.
Maanantaina oli RaaRaan aksatreenit, okserin kanssa tehtiin hieman hommia, tuli taas hyvin selkeästi esiin, että se ei katso rimoja, ei ainakaan siinä vaiheessa kun mun liike tulee mukaan, se vaan roiskasee jostain liian kaukaa. Silloin kun keskittyy ei roiskase ihan yhtä kaukaa, mutta silloinkin lähtee herkästi liian kaukaa. Muuten meni aika kivasti, muurinkin hyppäsi aika kivasti.
Taco on nyt liikkunut koko ajan puhtaasti, muutaman hypyn se on tehnyt omine lupine pihalla ja metsässä hypänyt kaatuneiden puiden yli. Pihallakin koirat on leikkinyt ja riehuneet aika paljon. Tänään oli fyssari molemmilla koirilla. Hieman oli Tacolla jumia vieläkin vasemmalla puolella lantiossa, mutta muuten aika ok. Paljon pitää tehdä venyytyksiä. Alan nyt lisäämään liikutusta Tacolle, mutta aksaa ei vielä tehdä, vähitellen tosin alan tekemään hyppytekniikkaa. Kesäkuun valmennukset myyn vielä pois, sen verran kovat treenit on, ja Taco on kuitenkin nyt ollut sen verran pitkään saikulla, että kuntokin on tippunut. Nostetaan kuntoa taas kuntoon syksyksi, niin eiköhän se siitä.
RaaRaalla oli lapaluiden välissä vähän jumeja ja samoin lantiossa, varsinkin oikealla puolella. On kuulemma ikäisekseen ihan ok kunnossa, mutta pitää tehdä paljon syvien lihasten jumppaa (tönimistä, tasapainotyynyllä tasapainottelua ja tönimistä, jalkojen nostelua ja hidasta kävelyä epätasaisella). Pitäisi hankkia tikapuut niin voisi treenata koirien kanssa sitä. Hieman vino se oli. Nyt voidaan hyvin mennä hyppytekniikka yksärillä kun tietää, että koira on aika lailla kunnossa.
Molemmilta koirilta löytyi jokunen punkki hoidon aikana. Nyt on Bravectot annettu koirille, toivottavasti punkit nyt pysyisi poissa, muuten pitää vielä laittaa bayvanticia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti