maanantai 21. joulukuuta 2015

RaaRaan kanssa tuuraamassa Nas-leirillä

Oltiin RaaRaan kanssa koko viikonloppu agilityvalmennusleirillä kun ostin tuuraksen. Hyppykorkeudet pidin koko leirillä 40-45 cm.
Launtaina oli Mari M luento, Niinun rataharkka, Teemun luento ja Leena I:n klinikka (sai valita kontakti/keppi)
Niinun rata:

Tehtiin oranssit neliöt ja vihreät pallot. Oranssit ekaksi. Pakkovalssi 2 oli aika hyvä, niisto 6 ei hirveän hyvä, parempi tehdä perus takaakierto lähetyksellä ja persjättö perään. 7-8 käännös vaikea, jouduin tekemään puolivalssin, kannattaisi ehkä oppimaan flippi tämmöisiin paikkoihin (=valssi-persjättö). A kun on niin ihana RaaRaan mielestä. Kepit haki hyvin. Vihreä rata seuraavaksi. 2-3 väli hankala (taas flipin paikka?). Kun kerran onnistui, helpottui. Kerran ampaisi putkesta ja muurin ohi, sitten lähti tekemään hyvin, hyppäsi aika hyvin muurin (medi). Eka takaakierto ok ja yleensä tuli ihan ok päällejuoksuun, mutta tokalla meni kyllä taakse, mutta siitä ampaisi putkeen. Eli jälleen kerran treenaa koiraa tulemaan luokse, päin itseäsi. Pitäisi muistaa palkkaussuunta. Ei kannata kutsua koiraa ja seistä rintamasuunta kohti koiraa, iskee tujottus. Jos koira ei tottele kutsua ja lähtee tekemään flankiä niin katkaistaan toiminta ja kun koira kuuntelee pyritään ottamaan koira esim hypyn kautta kohti mua mistä palkka. Alussa voidaan käyttää myös houkuttelua, mutta silloin myös palkitaan vasta kun on tehnyt jonkun tehtävän (hyppy, putki yms.).
Leenan klinikat:
Tehtiin kontakteja. Ekalla kerralla RaaRaa tuli keinulle liian lujaa ja joutui tekemään todella paljon töitä ettei tehnyt lentokeinua. Pikkasen säihkähti ja seuraavalla se hyppäsi alas keinulta kun se lähti laskemaan. Seuraavalla kerralla taas hyvin. Lopussa tehtiin vielä kepit avokulmasta. Kun muistin päästää RaaRaan mun eteen se haki todella hyvin kovasta vauhdista. Osaa kyllä sekä kepeillä, että kontakteilla tehdä todella hyviä painonsiirtoja. Hypyt oli näissä ok. 
Sunnuntaina oli Tiia V:n rataharkka, fysikkatreeni Tia S ja vielä Mari M:n kehonhallinta.
Tiian rata:

Tiian radassa tuli todettu, että pakkovalssi-vastakäännös, ei ihan kääntänyt loppuun saakka, lähti kyllä kääntymään, mutta tarjosi mieluummin takaakiertoa kun välistävetona hyppyä (4-5 väli). Saatiin lisävinkkiä hyppy-ongelmiin. Eli ruvetaan palkkaamaan koiraa ponnistuspaikasta. Lelu tiputetaan ponnistuspaikalle ja koiran pitää ottaa palkka, eikä suorittaa este. Eli tehdään kannattavaksi tulla esteen lähelle, ennenkun ponnistetaan. Ja hieman lähdetään miettimään, pitäisikö rimat vaan tylysti nostaa, jotta koira ei enään pystyisi hyppäämään kaukaa. Tätä ennen haluan, että RaaRaa pystyy tekemään hyvin korkeuden arvion okserilla 60 cm. 


Fysiikkatreeneissä käytiin juoksutekniikkaa läpi ja tänään on lihakset kipeenä, eli hyvät treenit oli :)
Kehonhallinnassa RaaRaa pääsi Dobo-pallolle seisomaan, istumaan ja makaamaan ja sen lisäksi työntämään sitä. Työntäminen oli hakusessa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti