perjantai 4. joulukuuta 2015

Viikon treenit

Maanantaina oli RaaRaan treenit. Ehdin niin ajoissa, että ehdin pikkasen treenata sekä Tacon, että RaaRaan. Molemmat tekivät perussarjaa (oksereina hieman reilu 5 askeleen väleillä), pientä liikehäiriötä RaaRaalle, Tacolle enemmän häiriötä, lelu vaihtelevissa paikoissa. Molemmat tekivät hyvin. Huomaa hyvin, että keskittyvät paremmin kun vaihtelee lelun paikkaa. Taco treenasi vielä keppikulmaa u-putkessa:Tein ekaksi helpommalla kulmalla, ja silti Taco tarjosi ekaksi putkea, mutta sen jälkeen alkoi sujumaan, nyt se alkaa ihan selvästi ymmärtämään mitä haetaan, yes.

Sitten alkoikin RaaRaan treenit. Tehtiin rata-harkkaa ja jestas, oli jätkä suoraan sanottu aika tuhma. Se sinkoili heti kun pääsi hieman kauemmas musta, poimi esteitä ihan miten sattui ja kääntyi ihan minne päin tahansa. Mun liike ja kaikki vei eteenpäin ja koira sinkoili sivusuuntaan poimien hyppyjä yms. Kun yritin torua vaikkukorvakoiraa, niin ilme oli ihan joojoo, mennään jo. Yleensä RaaRaa kääntyy tiukasti ja olen ollut aika varovainen vastakäännösten kanssa, nyt jouduin käyttämään sitäkin kun se ei meinannut kääntyä. Sen lisäksi RaaRaa on aina tullut mun liikkeen perään, maanantaina ei todellakaan tullut. Lähellä ollessa kääntyi ja kuunteli, mutta heti kun pääsi kauemmas niin sinkoili. Missä mun kiltti ja nöyrä RaaRaa oli.

Keskiviikon treenit Tacon kanssa menivät oikein kivasti. Kun tutustuin rataan oletin, että jäädään muutamaan kohtaan jumiin. Kyllähän siinä oli pari kohtaa, mutta saatiin ainoina rata läpi 0. Ei toki ilman pari läheltä piti tilannetta, mutta kuitenkin. Kontaktit oli hyvät, kepit todella hyvät. Yksi rima koko treenin aikana ja muuri meinasi tulla alas.

Tänään kävin tekemässä molempien kanssa perussarjaa vauhtihäiriöllä (reilu 5 jalkaa väliä, 5 okserilla). Lelu taas hieman vaihdellen. RaaRaa pikkasen hosui, Taco oli aika hyvä.
Tehtiin vielä korkeuden arvio:
Taco maksivälein 55-70 cm okserin takarima, eturima 10 cm alempaa, okserin leveys noin 2 jalkaa. 65 cm saakka meni hyvin, 70 cm rupesi hieman jännittämään.
RaaRaa teki medivälein 35-60 cm. 55 hieman haki, 60 teki tiputtaen selkää ja etupää ja takapää meni eri suuntaan. Tiputin alas 5 cm ja hyppäsi vieläkin huonosti, mutta pikkasen paremmin, vielä 5 cm alas, niin oli ok, mutta ei ihan hyvä, tiputin vielä alas, niin oli hyvä. Nostin kerran ylös uudestaan 5 cm oli oikein hyvä ja sitten vielä alas.
Taco teki vielä pikkusen putkijarrua ja putki-keinua, hyvin.
RaaRaa sai harjoitella jarruja hypyllä, hieman sinkoili taas, heti kun pääsi musta kauemmas niin korvat katosi. Nyt otin sen hieman tiukemmalla torumisella, niin löytyi edes pikkasen korvia. Saadakseen RaaRaan jarruttamaan kunnolla jouduin taas pikkasen pyydytämään sitä, mutta jarrut löytyi, mutta treeni väsytti tosi paljon, kun joutui tsemppaamaan.
RaaRaa teki myös keinua pari kertaa, ihan ok. Kepit kerran, ok.
Ostin RaaRaalle yhden nas-viikonloppu treenin vielä ennen joulua. Katsotaan jaksaako koko viikonlopun, muuten Taco saa tulla. RaaRaa kun tuppaa väsymään aika herkästi treeneissä, niin katsotaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti