perjantai 20. heinäkuuta 2018

Hyppytekniikkaa ja rataharkkaa

Eilen käytiin heti aamusta Tacon ja Viton kanssa hallilla.
Taco teki:
- Mattoa, myös kahden putken välissä, pari roiskaisua, ettei osunut mattoon, vaan laukkasi vaan yli.
- Kaarevaa viidellä hypyllä, ekaksi ilman vauhtia ja koska tämä toimi hyvin, niin otin sitten vielä putken kautta vauhtia. Käytti kroppaansa oikein hyvin.
- Korkeuden arvio okserilla. Teki hyvin 65 cm saakka, mutta silloin rupesi laittamaan viimeiseen väliin pikkuaskeleen väliin, eikä ihan käyttänyt kroppaansa kunnolla. Pitäisi varmaan tehdä power grid ja varmaan myös venyvää sarjaa. Tiputin alas uudestaan saadakseni Tacon tekemään viimeistä väliä innarina, mutta eipä halunut. Tein sitten, niin, että innostin Tacoa ja heiluttelin lelua, niin sitten Taco käyttikin kroppaansa hyvin ja jätti väliaskeleen pois. Nostin taas okseria 65 saakka, ja Taco teki hirmu hyvin, kun innostin sitä.
- Sitten vielä hieman vauhtiympyrän tapaista, pientä kuuntelemisharkkaa. Teki hyvin.
Vito teki:
- Mattoa, myös kahden putken välistä, teki hirmu hyvin.
- Kaarevaa viidellä hypyllä ilman vauhtia. Ekaksi Vito yritti kääntyä pois hyppylinjalta ja suoraan palkalle parin hypyn jälkeen. Autoin pikkasen omalla liikkeellä, niin ymmärsi mitä tehdä. Ei otettu vauhdilla Vitolle vielä tätä, Vito ei ole valmis siihen vielä.
- Korkeuden arvio okserilla. Nostin 60 cm, oli helppoa Vitolle.
- Vauhtiympyrää, vauhdikkaat lähestymiset kontakteille, kuuntelemista, lujaa tulemista kepeille. Kepeillä pari stiplua, kun Vito ei kuunnellut käskyä, niin oli juoksemassa puomille, minne se oli viimeksi mennyt, niin ei ehtinyt kääntää itseensä kepeille. Muuten hyvä. Kontaktitkin aika hyvät.

Tänään hallilla tehtiin rata harkkaa.
Taco teki taas mattoa kahden putken välistä, todella hyviä osumia, ei yhtään ohitusta. Korkeuden arvio setpoint harkkana, 50-65 cm, hyvin. Sitten rataa. Teki todella hyvin, jarrutti hyvin, hyviä käännöksiä. Yksi rima tuli alas koko treenin aikana, super hyvät kontaktit. Takaakierrotkin olivat tänään taas taattua Tacoa, meni ns roiskaisullakin :)
Vito teki myös mattoa kahden putken välistä. Ei keskittynyt, jouduin hieman torumaan, että nyt pitää keskittyä myös mattoon, eikä vain ihaniin putkiin. Teki loppujen lopuksi oikein hyvin. Setpoint korkeuden arviona 45-60 hienosti. Rataa, pari rimaa tuli alas, ajoittain hieman hosumista, ei ollut ihan koko ajan kuulolla. Kontaktit olivat hyvät. Vito tuntuu hieman nopeammalta kun Taco, vaikka Vitokin nykyään tekee yleensä maxi-rimoilla. Mutta enään ei ole semmoinen olo, että mennään ihan kaaoksen rajamailla Viton kanssa, vaan ollaan yhdessä samalla radalla. Se alkaa olemaan hyvinkin taitava nuori koira.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti