keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Kahden päivän treenit

Eilen oli Annen viimeiset treenit. Anne oli tehnyt meille kivan radan taas:

Rimat oli 60-65cm. Koira vinosti 1 esteen taakse, valssi 2 yli, pieni jarru ennen hyppyä jotta koira teki lyhyen hypyn ja kääntyi tiukasti. Takaakiertoon työntö, persjättö  4-5 väliin,riittävän lähelle 5. Takaaleikkaus 5. Lähetys pituudelle ja putkeen. Itse siirryin keppejen takaa toiselle puolelle keppejä (A:n puolelle) keppejen loppupäähän, kutsumalla Tacoa nimellä ja heti perään keppikäsky, kerran tuli väärin sisälle (tokalla kerralla) muuten onnistui hyvin sisäänmenoot, pikkasen koira teki pitkiä kaarroksia tässä. Tavallista ohjausta, 10 jälkeen sai pikkasen olla tarkkana ettei koira mennyt puomille. 13 hypyn jälkeen taas tarkka ohjaus ettei koira syöksynyt putkeen. 15-16 väliin valssi. Ekaksi tein tämän jäämällä vastaanottamaan 16-17 väliin, mutta 15 rima tippui kun en saanut ajoissa kerrottu koiralle ettei putkeen mennä vaan pitäisi kääntyä. Valssilla onnistui helpommin. Ehdin kuitenkin ohjamaan jatkoa. 18 takaakierto oli hieman haastellinen, Taco pyörähti mun jaloissa. Jatkon ohjasin ekalla kerralla A:n ja hyppyjen väliltä koko matkan, mutta putki vienti oli hieman  hankala ja jatkon kannalta tuli kiire, koira meinasi tulla jalkoihin putken jälkeen. Toisella kerralla ohjasin niin, että työnsin koiran takaakiertoon ja liikkeelle ohjaen hyppyjen ja puomin väliltä. Tässä vaihtoehdossa sai olla tarkkana välistävedon kanssa, koira tuli aika lujaa ja hyppäsi herkästi 21 väärästä suunnasta. Tämä tapa oli jatkon kannalta huomattavasti parempi. 24 jaakotus ja keinulle joka onnistui upeasti joka kerta.

Tänään mentiin treenamaan taas. Tein ekaksi hyppytekniikka. Rakensin 5 hypyn perussarja ja viereen venyvän sarjan, päässä oli putki. Korkeus rimoissa oli 30 cm. Ekaksi tein perussarjan ilman vauhtia, meni hyvin. Sitten putken kautta vauhtia ja taas ilman ongelmia. Seuraavaksi venyvää. Sitten vielä niin, että ekaksi perussarja-putkeen-venyyvä. Kerran Taco hyppäsi perussarjassa kaksi viimeistä hyppyä yhtenä kun vedätin. Pysäytin koiran samantien ja uudestaan, korjasi itse.

Seuraavaksi tein yllä olevaa rataa, kokeilin 4-5 väliä päällejuoksuna, onnistui ihan ok, mutta persjättö tuntui paremmalta. 18 takaakiertoa jouduin hieman hinkaamaan, koira lähti hypyn jälkeen väärään suuntaan, eli kiertämään18 hyppyä uudestaan. Piti olla tarkkana, että malttoi ekaksi tarkasti ohjata takaakierto loppuun ja heti liikkeelle 19 hypyn taakse. 15 ja 16 hyppyjen rimat tippui pari kertaa, huomautin siitä heti ja tämän jälkeen alkoi rimat pysymään. Rataharkan jälkeen tein vielä kerran perussarjaa 25 cm korkeudella. Taco oli aika väsyneen oloinen treenien jälkeen, olisi varmaan pitänyt ottaa palautusjuomaa sille mukaan, mutta nyt joutui tyytymään tavalliseen veteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti