sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Kisaraportti Purinalta

Eipä ollut oikein meidän päivä tänään. Eka rata hyl. Kaatosade alkoi just kun oltiin menossa radalle joten tuomarit ja muut kävivät hakemassa sadevaatteita välissä. Sitten itse rataan. Muista: koira ei näe sua putkessa, pidä ääntä, että koira tietää minne menet, se kyllä tulee perässä, mutta saattaa bongata "vääriä esteitä" ennen sitä. Se kuuluisa katso koiraa, katso estettä vaikkakin olisi kiire. Noh hylly alla joten kokeilin leijeröntiä radalla (tehnyt jonkin verran treeneissä, mutta en juuri kisoissa, koira osaa tämän hyvin) ja pidin koiraa kontakteilla kunnolla.
Toka rata 5 vp kiellosta. Annoin koiralle mahdollisuuden arpoa esteitä ja tämä johti loppujen lopuksi kieltoon, muuten ok rata, hieman liikaa varmistelua ja kontaktit hieman liukui (A:n liukui kokonaan alas), ei hyvä.
Kolmas rata alkoi varmisteluilla ja hieman pelastelevaa ohjaamista, sitten pakka levisi ja hyl, nyt tuli myös hieman ennakoiden pois puomin kontaktilta. Nyt sentään aurinko paistoi. Rata meni suunnilleen alla olevan mukaan.
1-5 kohta pitää harkata, samoin 12-15. 9-11 ei ollut myöskään sujuva. Paljon harjoiteltavaa taas.



Neljäs rata päätin, että jos koira lähtee omine lupine kontakteilta niin me häivytään, sillä Tacon kontaktit on huonontunut rata radalta. En voi enää luottaa siihen, että se pysähtyy 2o2o. Puomin kontakti ok, mutta A:lta liukui taas ja pysähtyi alapuolelle. Toruin koiraa ja nappasin koiran niskavilloista ja häivyttiin, hylly meillä oli jo alla, kun en ohjanut tarkasti alun putkea niin koira meni väärään päähän. Koira oli hieman ihmeissään ja kun tultiin radalta pois yritti saada lelua, ei muuten saanut vaan mentiin vaan suoraan kävelylle. Katsotaan osasiko koira yhdistää huonoa kontaktia radan keskeyttämiseen. Taco osaa tehdä oikein hienot 2o2o kontakteja ja koska se on niin nopea niin mun on pakko pystyä luottamaan, että se tekee ne oikein, kontaktit on ainoat paikat missä saan koiraa kiinni radalla. Pitäisi yrittää saada treeneissä koiran kierrokset todella koviksi ja sitten kontakteille, että pääsee palkkaamaan jos tekee oikein mutta myös puuttumaan niihin jos ei tee kunnolla.
Toinen asia mikä on mun mielestä huonontunut on Tacon käyttäytyminen, varsinkin kisapaikalla. Se räksyttää,  kiskoo pää viidentenä lähtöön ja lenkkeilessäkin tölöttää ja hieman haastaa muita koiria katsellaan ja olemuksellaan. Normi lenkeilläkin on alkanut kulkemaan häntä korkealla ja ns isona kun tulee koiria vastaan. Pitänee ottaa pieni kurinpalautus herralle, on viime aikoina myös jäänyt haistelemaan vaikka on kutsunut ja karkailee naapurin pihoille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti