torstai 9. toukokuuta 2013

Tiistai-treenit ja kisaraportti Ojangolta

Tiistaina oli Katin treenit. Ekaksi tehtiin persjättö/valssi harkka. Eli suorahko radan-pätkä missä tehtiin olisikohan 7 persjättöä/valssia. Aloitin persjätöillä, rytmityksen hieman hakusessa, mutta Taco lukee hyvin persjätöt, ainoa oli, että kun itse olin myöhässä, koiraa tiputti rimaa. Sitten hieman taukoa ja sama rata valsseilla. Eka yritys täysi epäonnistuminen, Kati tuumasi, ei taida valssit olla sun juttu. Uusi yritys ja huomattava parannus, yhä myöhässä, mutta ei niin pahasti. Vielä uudestaan ja taas parannus. Sitten Kati tuli juoksemaan mun kanssa ja koira odottamassa ja sitten vielä koiran kanssa, taas oli parempi. On aikaisemminkin todennut, että kun teen jotain tekniikkaa useampi peräkkäin se menee mulla muistiin paremmin, eli tämä harkka pitää tehdä jossain vaiheessa uudestaan.

Seuraavaksi pikkurata, missä päätesti oli miten koira suorittaa keppejä seinää päin ilman ohjaajan tukea. Ei tehnyt Taco ekalla. Laitoin pallon avuksi, jos olisin ollut fiksu olisin laittanut pallon heti, mutta Taco on tehnyt keppejä ihan hyvin ilman apuja seinää päin, tosin en ole treenanut asiaa varmaankaan pariin kuukauteen. Radalla oli myös puomi mukana, Taco teki suht hyvin kontaktit, hakeutui vaan vähän vinoon, korjasin.

Jäin seuraamaan seuraavan ryhmän treenejä vielä ja kun ne lopetti tein niiden rataa, Taco oli taitava.

Sitten kisaraportti, Heidi Viitaniemen hyppyrata 25 vp -12,26, rimat roiski. Olin ihan väärällä asenteella liikkeellä, rata sinänsä meni ihan ok, ei mitään viimehetken pelastuksia ja oltiin suunnilleen samalla radalla koko ajan. Ohjaus oli vaan hieman tökkivää ja meillä ei ollut hauskaa vaan mentiin tosikkomaisiksi ja Tacolla kierrokset katossa jolloin keskittyminen hyppyihin katoaa sen siliän tien. Kävin ottamassa muutaman hypyn ja puomia radan jälkeen. Kerran Taco tipautti riman kun vedätin, kerroin ettei tämä ole toivottavaa ja sen jälkeen rima pysyi. Sitten kävelemään ja hakemaan parempaa asenetta mulle.

Toka rata oli Leena Rantamäki-Lahtisen agirata. Tulos 5 vp -10,34. Taas yksi rima mutta huomattavasti parempi rata.

Otin koiran vastaan 1 ja 2 välistä ja rauhallinen ohjaus A:lle. Koira sai hetken odottaa, pikkasen ekaksi näytti, että koira valuu alas kontaktilta mutta pysähtyi.  Vapautus renkaan läpi ja putken läpi, maltilla keinu, taas oli pikkasen semmonen fiilis, että koira lähtee, mutta eipä lähtenyt omine lupine. Koira muurin yli, 8 päällejuoksuna. Lähetys 9 ja vastaanotto 10 takaa ja päästäen koiran kepeille mun eteen ja sitten töppöstä toisen eteen mutta katsoen ja tukien koiraa kepeillä ja ohjaamalla pituus. 14 tarkka ohjaus, mutta unohdin sitten ohjata 15 maltilla ja rima alas, däm. Puomilla koira teki hienon kontaktin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti