perjantai 5. heinäkuuta 2013

Agilitytreenejä

Keskiviikkona olin taas tuuraamassa Idan treeneissä. Rata:
Joutui koira tekemään paljon töitä ja toki ojaajakin sai liikkua. 2 taakse vastaanottamaan ja lyhyt hyppy ja koira käteen välistävetoon. Heti liikkeelle ja pikainen ohjaus putkeen. Putkensuulta koira mukaan käteen ja lähetys seuraavaan putkeen ja sama juttu seuraavalla putkella. Päästäen koiraa kepeille. Reippaasti liikkeelle, että sai rytmitettyä 9 hypylle, mutta muistaen varmistaa, että koira meni putkeen. 9 takaaleikkasin. Perusohjaamista, 13 leijeröiden, piti muistaa lähteä ajoissa liikkeelle, ei jäädä kökkimään 1 ja 2 putken väliin, vaan itse jo 2 ja 3 putken välissä kun koira tuli ulos putkelta ja ainoastaan hyppy-käsky. Koira mukaan putkelta pituuteen ja keinulle. Koira mukaan ja putkeen, jäin odottamaan koiraa alkupäähän putkeen. Vastaanotin 18 putkelta ja kepeille. Hyppy maltilla ja putkeen putkijarrulla, tarkka vekki (koira hyppäämään lähelle vasenta siivekettä), niisto ja yli 24. Vekkiä jouduin hieman hinkkaamaan ja tätä tarvii harjoitella. 

Torstai treeneissä suunnilleen tämmöinen rata:
Vastaanottamaan 3 taakse ja maltilla putkeen. Leijeröiden ja tehden saksalaista 5. Pieni vedätys, että ehti rytmittämään 10, jotta sai käännetty koiran tiukasti kepeille. Okseri rima tuli ekalla kerralla alas, huomautin koiralle, etten tykkää, ei tullut alas sen jälkeen. 12-13 oli yllättäen hieman hankala ja kokeilin persjättämällä (onnistui kyllä, mutta ei ollut ihan hyvä) ja myös takaaleikkaamalla, oli huomattavasti parempi. 16 putkivienti tarkasti, ettei koira ollut viereisellä esteellä mutta jos halusin ehtiä rytmittämään muuria piti lähteä ajoissa ja reippaasti liikkeelle. Tein myös 10 hyppyä lähettämällä ja ottamalla koira vastaan keppejen loppupäässä koiraa ja olemalla valmiiksi oikealla puolella 12 hyppyä. 10 hyppy oli vaan näin hieman epävarma, kepit Taco haki hienosti aivan itsenäisesti.

Oma asenne tähän rataan ei ollut ihan kohdalla, koin radan helpoksi niin en ohjanut tarkasti, tuli typeriä virheitä. Toki pidin rataa ihan kivana, mutta meille helppona niin en keskittynyt kunnolla tutustumiseen, enkä ohjanut kunnolla. Ihan tyhmää ja väärin koiraa kohtaa, se kun tekee aina täysillä niin se ansaitsee, että kuskikin tekee kunnolla. Onneksi sain skarpattu ja saatiin tehty aika hyvin kuitenkin. Rimat meillä oli tänään 60-65 ja okserikin kunnon kokoisena. Jokunen rima tuli alas, osa sen takia, että Tacolla oli kiire mun perään ja osa mun hutiloiheihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti