lauantai 13. heinäkuuta 2013

Kisaraportti purinalta ja torstai-treenit

Rata 1:


1-3 meni ihan suunnitelmien mukaan, 3 jälkeen hävitin hetkeksi koiran mutta saatin homma korjattu ja koira puomille. 5 otin niistolla ja tyhmä minä hoputin koiraa äänellä ja vedätin ja 6 rima alas. 8 vedin hieman liikaa koiraa mutta 9 hyppy meni ihan ok. Loppu meni taas ihan suunnitelmien mukaan. Tulos 5 ja aika - jotain. Rata tuntui hieman takkuiselta ja hitaalta vaikka Taco ei mitään hirvittäviä kaarroksia tehnyt, etenemä oli 3,9 mikä on Tacolle hitaahko. Mulle tuli heti kun näin radan hieman huono fiilis siitä ja se nähtävästi näkyi mun ohjaamisessa, vaikka kuuleman mukaan oli ulospäin ollut ihan ok rata. Yritin skarpata ja keskittyä kunnolla, mutta jotenkin en vaan tykänyt rata-profiilista. Noh aina ei voi tykätä mutta tehtävä ne on kunnolla kuitenkin, eli ohjaaja tarkastaa taas asenettaan. Koirallahan on aina asenne kunnossa.

Rata 2:
Tämä rata tuntui huomattavasti mukavammalta heti, vaikka tässä oli pari kinkkistä kohtaa. Haastavimmat kohdat: putkiviennit, varsinkin keppivienti ja 14 takaakierto.
5 putki oli hieman enemmän vasemmalla ja aukot melkein suoraan päin rengasta ja keinua. Pituus oli hieman enemmän suunnattu keppien alkupäähän, 14 ja 15 hypyt oli suunnattu samansuuntaisesti kun 16 hyppy.
5 putken sain ihan kivasti ohjattu, hieman turhaan kovalla äänellä ohjasin siinä, Taco oli hyvin kuuliainen. Kepeille päästin Tacon vaan mun eteen hakemaan itsenäisesti kepit. Hyvin hakikin, ihan minimaalinen rytmirikko tuli kakkosväliin ja jäin siinä katsomaan hieman liian pitkään ennenkun lähdin liikkeelle, tämä taas johti siihen, että valssi keppejen jälkeen liian myöhään ja tämä teki sen etten ehtinyt katsomaan kunnolla omaa ohjauspaikkaa 14 takaakiertoon, jäin hieman liian vinoon ja liian kauas  ja niin koira hyppäsi sen suoraan yli. Huokaus, rata tuntui oikeasti todella hyvältä, tosin Taco ei kuulemma ottanut puomin nousukontaktia (katso koiraa) joten eipä oltaisi ansaittu 0. Aikakin oli kirjattu lapulle ja oltaisiin 0 voitettu joten ihmekös, että rata tuntui kivalta. No ei muuta kun metsästämään lisää 0 ja sen lisäksi pitää ruveta miettimään nousukontakteja, varsinkin puomin.

Torstai treeniä:
Tehtiin rataa jota hieman muunneltiin. Oli hyvät treenit ja Tacokin oli todella taitava. Mun pitää ruveta uskomaan, että toi koira on oikeasti aikas kuuliainen, myös noissa väärän pään putkissa. Tehtiin vielä toinenkin muunnelma radasta hieman myöhemmin ja siinäkin Taco teki hyvin töitä. Olin erittäin tyytyväinen koiraan ja asenne itsellänikin oli hyvä. Näillä jatketaan.

Tänään on ollut mukava päivä. Käytiin kylällä markkinoilla ja Tacokin pääsi mukaan. Jani piti koiraa ensimmäisen puoliskon ajasta. Hieman se piippaili mutta aika hyvin se malttoi pysyä rauhallisena, vaikka joutuikin suurimman osan ajasta kävelemään hitaasti tai istuskella tai olla maassa. Vaikeaksi tilanne meni kun tuli tutuja tai jos joku puhutteli meitä. Häntääkin piti heilutella jos joku katseli sitä. Yllättävän hyvin Taco pysyi alhaalla kun sitä ihmiset rapsutteli. Muutaman koirankin Taco sai moikata. Tein myös pikkasen seuruuta ja liikkeestä istu ja maahan Tacon kanssa ihmisten välissä. Hyvin Taco teki töitä hyvällä asenteella. Käytiin vielä Tigriksessä syömässä, päästiin kulmapöytään terassilla, että saatiin koira reunalle, kiltisti se siinä makoili kun syötiin. Meillähän alkaa olemaan aikuinen koira.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti