torstai 27. elokuuta 2015

Kisoja ja treeniä

Piirimestikset viikonloppuna kuumassa Nummelassa. Eka rata 10, pari rimaa alas, sanoisin, että oltiin molemmat hieman huolimattomia. Toka rata hyl, selkeä mun moka, valssi koiran eteen ja ihan väärässä paikassa, ohjasin väärälle esteelle. Joukkueradalta 5, keppien sisäänmeno virhe, en tiedä milloin viimeksi Taco on tehnyt keppivirheen. Toki en auttanut yhtään, mutta eipä se Taco yleensä ole tarvinnut kepeillä apua. Tuli vaan jarruttamatta ja kakkosväliin.
Maanantaina RaaRaan ryhmä harkka, hypyt pidettiin 40, pari huonoa hyppyä ja hieman käännökset välillä venyi. Mun pitää oikeasti ohjata se hiljaa, pyrkien antaa sille tilaa ja rauha tehdä, niin se tekee hienosti. Ulkona tehtiin vielä set-point, nyt teki taas kivasti. Tehtiin lisäksi puomia pari kertaa ja kepit kerran.
Keskiviikkona Timon valmennus Tacon kanssa ja huh mikä rata. Sain Tacon tekemään keppivirheitä, koira tujotti mua ja korvat sojotti joka suuntaan kun se yritti ymmärtää. Oma keskittyminen ei myöskään kaikkien paras, kun olin saanut erittäin huonoja uutisia aamulla.
Tänään RaaRaa pääsi tekemään hyppytekniikkaa Niinun hallille Mari Sydänmaanlakan treeneihin. Tehtiin taipumista hevosenkengän muotoisella viidellä hypyllä noin 5 jalan välein. Tehtiin ekaksi ilman vauhtia, sitten pienellä vauhdilla, teki aika hyvin. Taipumiseen otetaan mukaan hieman vauhtia, otetaan hypyn kautta, niin saadaan myös mun liikettä mukaan ja  opetettu RaaRaalle malttia tehdä. Taipumiseen voidaan nyt jo ottaa hieman vauhtia koska RaaRaa tekee sen aika hyvin. Vähitellen voi ottaa myös putken kautta. Toisena oli alastulo harkka, kolme hyppyä 5 jalan välein siitä 8 askelta okseri joka vaihteli korkeutta 30-40 ja hyppy 25 cm 8 askeleen päähän. Okseri ja takahyppyä jouduttiin siirtämään lähemmäs, kun RaaRaa ei venyttänyt kolmoshypyn hyppyä, mutta alastulo oli hyvä. RaaRaa oli hieman epävarman oloinen tässä tehtävässä, varovainen ja kyseli. Mä olen joskus tehnyt RaaRaan kanssa alastuloa, mutta hieman erityyppisesti, en sitten tiedä se kovasti taas mietti mitä siltä odotetaan. Palkkasin sen vielä lopussa heittämällä se pari kertaa putkeen jolloin se ihan selkeästi rentoutui. Pitää yrittää keksiä enemmän vaihtelevuutta sen treeneihin. Näissä hyppytekniikkatreeneissä se ihan selkeästi miettii ihan hirveästi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti