torstai 13. elokuuta 2015

Treenit ja osteopaatti

Jee, keskiviikkovalmennukset alkoi eilen. Timo oli tehnyt oikein mukavan radan. Sekä pitkiä välejä ja välillä taas tiukkaa vääntämistä. Kuuma oli, joten jaettiin Anskun kanssa vuorot kahtia jotta koirat (ja ohjaajat) sai hieman huilia väliä. Hyvät ja kuumat treenit.
Tänään molemmilla koirilla oli osteopaatti (Jerry Ketola www.koiraosteopaatti.fi ). RaaRaa oli  taas hieman jumissa vasemmasta, hieman oli si-nivel kanssa jumissa. Hieman oli kylkiluut liikkumattomat. Hyvin RaaRaa antoi käsitellä itseään ja saatinkin hyvin auki, välillä melkein nukahti pöydällä. Tacolla olikin vähän isompi jumipatti selässä ja myös varsinkin vasen kylki jumitti. Vasemassa etujalassa oli joku pikkujuttu ylhäällä ja samoin vasemmassa takajalassa oli jumipatti. Kaikki saatiin auki, Tacokin meinasi nukahtaa monta kertaa käsittelyn aikana. Jännää, että koira melkein nukahtaa vaikka melkein koko koira heiluu, ote ei ollut kova, mutta koiraa liikuteltiin. Erillaisia otteita käytettiin koirille kun oli erityyppisiä jumeja. Osteopaatti piti Tacoa hyväkuntoisena tasaiset lihakset ja varsinkin takapään lihakset hyvät. Nyt otetaan pari päivää ihan rauhallisesti ja sitten taas jatketaan normaalisti ja katsotaan pysyykö koirat kunnossa. 
Osteopaattikin oli sitä mieltä, että vesiterapia voisi olla hyvä juttu RaaRaalle kun se on hieman löysä, eikä sille olisi pahitteeksi saada lisää voimaa ja lihaksia takapäähän kun se kuitenkin on agilitykoira. Se ei ole huonossa kunnossa mitenkään, mutta se on nuori ja kroppa ei ole valmis ja se tarvii harrastusten takia enemmän voimaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti