perjantai 25. maaliskuuta 2016

Hyppytekniikkaa

Tänään RaaRaakin sai vihdoin ja viimein treenata. Menin molempien koirien kanssa hallille. Pidin molemmat koirat olivat hallissa koko ajan ja vuorottelin niiden kanssa. Osasivat molemmat odottaa hiljaa remmissä.
RaaRaa teki:
- Perussarja oksereilla hieman reilu 5 askelen väleillä ilman vauhtia. Sai tehdä kolme kertaa. Ekalla kerralla hieman varovainen ja hakien. Sen jälkeen parani, hieman päästi selkää alas. Pitää taas tehdä selkä-jumppaa enemmän.
- Power grid noin 8 askeleen välein 4 hypyllä vauhdilla. Ekalla kerralla jätti hypyt lyhyiksi, toisella teki tosi hyvin,ei tehty tätä enempää.
- Setpoint. Bumppi 5 askeleen päässä okserista. Okserin takarima lähti 30 ja etu-rima 10 cm alempaa. Nostin rimat 5 cm kerralla, 35 cm annoin hypätä kaksi kertaa, kun ekalla ei ollut ihan hyvä. Sitten nostin vielä kaksi kertaa, eli 45 cm. Teki hyvin, sitten vielä viimeiseksi 30 cm korkeana.
- Sitten vielä puomia kerran, erinomaisesti ja kepitkin teki kerran hyvin.

Taco teki:
- Powergrid neljällä 25 cm hypyllä reilu 10 askeleen välein pari kertaa vauhdilla. Teki hyvin.
- Setpoint. Bumpin ja okserin väli reilu 5 askelta, takariman korkeus lähti 60, eturima 10 cm alempaa. Nostin rimat 5 kerralla 75 cm ja alas takaisin suoraan 60. Teki hyvin ja helpon näköisesti, kunhan katsoin, että Taco istui ryhdikkäänä.
-  Sitten vielä vedätyksellä matala hyppy, rengas  ja A, teki tarkasti, sitten vielä toisin päin, A, rengas ja hyppy. Teki yhä edelleen tarkasti.

RaaRaa saa nyt tehdä muutaman kerran hyppytekniikka ennenkun lähdetään katsomaan sen hyppyjä radalla. Haluaan, että se saa hieman enemmän itseluottamusta hyppyjen kanssa, ennenkun otetaan vauhtia mukaan. Vahvistan nyt samalla yksittäisinä suorituksina erikoisesteet. Pitää muistaa palkata koiraa kunnolla.

Kunhan lumi sulaa pois, niin alan tekemään pihalla hyppytekniikkaa molempien koirien kanssa noin pari kertaa viikossa. Pitää muistaa tehdä enemmän venyyttäviä ja voima-harjoituksia, varsinkin Tacon kanssa. Perussarjaa se osaa hyvin oikein hyvin, pitää tehdä vaikeimpia tehtäviä sen kanssa. Setpointin saisi jo varmaan tehty pihalla, mutta muihin tehtäviin on vielä liikaa jäätä. Setpoint on RaaRaalle hyvä harjoite ja nostaa sen itseluottamusta hyvin.

Huomenna Tacon kanssa kisoihin Lietoon. Kisoissa haen lähinnä omaa asenetta, koska mä tiedän, että me osataan, mutta nyt pitäisi löytää mulle asennetta ja sitä kautta molemmille hyvää virettä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti