sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Keskiviikko-treeni ja NAS-pilootti tuuraus

Timon keskiviikko treeneissä hieman tehtiin töitä käännösten kanssa, tosi herkästi Taco lukee takaaleikkauksiksi käännökset. Muuten ei ollut mitään erikoista, upeita keppihakuja, tehtiin hieno poikkari, ihan hyvät kontaktit. Rimatkin pysyi.
Ostin launtaille Nas-pilotti tuuraksen.Oli Leena Inkilän rataa, Mari S hyppytekniikka, Teemun rataa ja Mari M kropan hallinta ja sen lisäksi meille ihmisille Tiian fysiikka-treeni.
Aamu aloitettiin fysiikka-treenillä. Seuraavaksi oli Leenan rata. Aiheena kontakti-putki erottelu, keppien haut ja suorittaminen ja ansa-esteet. Näissä ei oikeastaan ollut ongelmia, jos vaan ohjasin tarkasti suunnitelman mukaisesti. Taco on taitava.
Marin hyppytekniikassa oli x, eli bumpit vierekkäin ja keskellä este joka nostettiin ja laskettiin. Etäisyys 6 jalkaa, sitten vielä muutaman metrin päässä hyppy. Ekalla kerralla selkä retkotti Tacolla. Korjasin sen lähtöä sitten niin, ettei saanut istua paino etupäällä vaan vapautin upp-käskystä kun paino kunnolla takana, niin johan toimi. Sen lisäksi power-grid 10 askeleen etäisyydellä hypyt vinosti. Mari suositteli varsinkin power-gridiä Tacolle 10-12 jalan etäisyydellä, hiemaan laiskasti venyi. Saadaan enemmän voimaa hyppyihin.
Teemun rata oli aika haasteellinen, mutta Taco on taitava. Se mikä pitää treenata on ns putken ohi vetämistä. Eli koira tuli A:lta, kääntyi noin 90 astetta mistä piti ohittaa poikittaista suora putkea ja mennä keinulle joka oli niin, että nousu putken takana suunnattu noin 45 astetta putkesta, tämä oli mulle vaikea ohjata kun ympäri oli muitakin ansa-esteitä. Taco kun on erittäin estehakuinen, niin hyvin herkästi haketui putkeen. Tälläkin radalla Taco teki upeat keppit. Hieman mua muistutettiin, että kerro ennen putkia koiralle pitääkö niiden jälkeen kääntyä vai mennä suoraan, koska Taco kyllä osaa kunhan kerron. Taco sai paljon kehuja. Meidän yhteistyötä kehuttiin ja samoin virettä pidettiin hyvänä. Tällä radalla käytin upp-käskyä, enkä päästänyt Tacoa radalla, ennenkun se oikeasti istui ryhdikkäänä, toimi hyvin. Pitää ruveta ottamaan mukaan kisoihin myös käsky, koska sen lähdöt on silloin parempia. Jälleen kerran saan todetta, että tykkään hirmu paljon Teemun tavasta valmentaa, se saa mua tekemään parastani ja se näkyy Taconkin tekemisessä.
Lopuksi vielä pieni jumppa-treeni. Yllättävää kyllä Taco malttoi ihan ok tehdä. Se tosin ei hirveästi keskittynyt jumppaamiseen vaan enemmänkin namien syöntiin.
Jatketaan vireentilan treenejä Tacon kanssa, se on alkanut olemaan parempi, toivottavasti saan sille saman vireen kisoihinkin. Mun pitää vaan pitää omaa päätäni kasassa ja keskittyä koiraan ennen rataa ja luottaa siihen, että muistan kyllä mitä tehdä radalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti