lauantai 9. helmikuuta 2013

Aamuagit ja pikkutokot























Ylläolevat treenit kävin tekemässä Tacon kanssa tänään aamusta. Tacon kanssa on hyvä päästä harkkaamaan yksin välillä, se keskittyy yleensä paremmin. Tänään tosin aloitettiin sillä, että annoin Tacolle aikalailla huutia. Se yritti merkata hallissa, kun rakentelin rataa. Se ei ole merkanut varmaan vuoteen hallissa, mutta tänään siellä näkökjään oli joku hyvä haju. Eipä taida yrittää uudestaan ihan heti, sen verran suutuin sille.

Ekaksi harjoittelin Tacon kanssa ihan tiukkaa käännöstä yhdellä esteellä käyttäen kosketusalustaa. Otin ekaksi ihan 30 cm esteellä ja sitten vielä 45 cm esteellä ja myös hieman enempää vauhtia. Teki hyvin hyvällä tekniikalla. Sitten siirryttiin rataan. Eka este mulla oli 65 muut 55. Rata sujui aika kivasti. Ainoat paikat jotka ei ihan heti toiminut oli 11-12 väli, koira hakeutui 12 taakse vaikka annoin paljon tilaa, ja sen lisäksi koira ei ihan heti kuunnellut mua vaan kiipesi puomille kun piti mennä putkeen. Putkeen jouduin ihan oikeasti käskemään koiraa, kun se oli sitä mieltä, että viimeksikin tämmöisessä kuviossa mentiin puomille viikkotreenissä. 3-5 ja 11-13 kuvio pitää treenata lisää, niin että annan koiralle pikkasen vähemmän tilaa, mutta kuitenkin niin että se pystyy suorittamaan. Aina kun ei voi antaa niin paljon tilaa. Sitten sai Taco hieman huilata ja rakensin ruuturataa jossa oli vielä 6 este viistosti.

Ruutupätkää tein 4 eri ohjaustyylillä: pakkovalsseilla, saksalaisella, oiskohan ollut päällejuoksu ja twistillä joka toisen esteen ja sitten vielä viimeiseksi persjätöllä.

Pakkovalssit onnistui ekalla, kiitos Tacoon. Olin joka kerta pikkasen myöhässä liikkeellelähdössä niin tuli pikkasen hosumisen makua. Ekalla kerralla käännyin myös liian aikaisin niin, että jouduin pakittamaan. Tokalla kerralla huomattavasti paremmin. Saksalaisessa ekalla kerralla hieman hosuin ja Taco tuli pois takaakierrosta ja kerran tuli mun ja esteen väliin kun mun liikelinja oli liiian sivuun. Mutta tämän jälkeen toimi. Seuraavaksi päällejuoksu, twistillä. Tässä joutui olemaan tarkkana, että koira meni takaakierrolla, eikä tullut välistä, mutta onnistui tämäkin hyvin. Viimeiseksi tein vielä persjätöillä, selvästi hitain tapa ja kaarroksista tuli laajoja, mutta se johtui ihan siitä, että  mun persjättöjen ajoitukset ei ollut mitkään parhaimat ja mun liike oli turhan laaja mikä tietysti myös teki koiran liikkeestä laajan. Tämmöiset harjoitukset missä jotuu tekemään koko ajan tekniikkaa tekee mulle hyvää, opin ajoittamaan liikkeen ja silloin saan ajettu tekniikat selkärankaan itselleni.

Lopuksi tein vielä kontakti harkkaa puomilla ja A:lla. Jätin palkan alastulokontaktista muutaman metrin päähän suoraan eteen. Sitten hetsasin Tacon puomille, pitäen kiinni sitä rinnasta. Jättäydyin selkeästi taakse kun päästin koiran puomille. Onnistui oikein hyvin, koira suoritti vauhdilla ja pysähtyi varmasti ja etutassut suoraan puomin edessä, A:llakin onnistui heti, hyvä treeni joka onnistui just niin kun pitikin.

Päivällä lapset meni luistelutapahtumaan Janin kanssa. Itse tokoilin hetket jääkiekkokaukalon vierellä kun ekaksi oltiin hetken norkoiltu ja moikkailtu tuttuja. Taco oli taas sitä mieltä, että kaikki ihmiset rakastaa pientä bortsua ja siten kaikki haluaa saadan sen naamaansa. Tehtiin seuraamista, kaukokäskyt aika läheltä, liikkestä seis, istu ja maahan ja vielä luoksetulo, sekä stopilla, että ilman. Seraaminen oli ihan hyvä, piti kontaktia nätisti, ei välittänyt kaukalon paukkeesta, kiukutteleva lapsi sai koiran pikkasen herpaantumaan, mutta haki heti huomautuksesta takaisin kontaktiin. Kaukot oli nätit, mutta sitten tuli vieras mies joka käveli melkein kiinni koiraan takaa ja jäi vielä päällistelemään alle metrin päästä, niin silloin jouduin käskyttämään hieman tiukempaa jotta sain koiran kuulolle, että mikä asento. Luoksetulo oli ekalla kerralla hieman epävarma, ekaksi Taco arpoi mun käskyä kun käskin luokse ja stoppi  valui Tacon epävarmuuden takia, tokalla oli ok, stoppi valui hieman ja vauhtiin nähden olisi pitänyt pystyä jarruttamaan tiukemmin vaikka olikin aavistuksen liukasta. Suora luoksetulo oli hieno. Ja eiku kävellen kotiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti