maanantai 4. helmikuuta 2013

Meillä onkin sekarotuinen koira kuulemma

Tänään lenkillä kylällä kun Mici oli jumpassa. Tekee hyvää mennä välillä kylällä lenkkeilemässä ja näköjään maanantaisin kello 18 aikaan siellä on vähän enemmän koiriakin lenkillä. Tänään hieman testailin miten remmi vaikuttaa Tacon käytökseen vastaantuleviin koiriin. Jos annan sen kävellä pitkällä remmillä, käskemättä se haistelee rauhallisesti maata, jos vastaantuleva kovasti huutaa saattaa hieman katsella vastaantulevaa mutta huomautuksesta siirtyy haistelemaan. Häntää se kyllä kantaa selän päällä ja merkkailee kovasti. Jos otan koiran viereeni käskyllä se alkaa tujottelemaan vastaantulevia koiria ja kulkee häntä ylhällä ja korvat samoin. Laskee kyllä kun huomauttaa mutta haastaa katsella jos ei ole tarkkana. Hieman sama juttu jos vaan hilaa sen lähemmäs remmillä. Eli luulen, että kun Taco välillä on pikkasen murisut ja meuhkanut kisapaikoilla ja treeneissä niin se johtuu siitä, että joudun pitää sen lyhkäsellä hihnalla. Se tavallaan vissiin myös ottaa painetta pysyä mun lähellä käskystä.

Sitten tohon sekarotuinen osioon. Meitä tuli vastaan pariskunta ja mies kovasti rupesi selittämään ruotsiksi naiselle, kato tossa kulkee tommonen hauskan näköinen koira, katso se on varmaan semmoinen hauska rotu, eiku se on semmoinen missä monta rotua. Annoin niiden jäädä siihen moni rotu uskoon.

Treenattiin me pikkasen tokoa Hemppanin parkkipaikalla. Ihan täysin koira ei keskittynyt seuraamiseen. Teki ihan nättiä mutta hieman herpaantui keskittyminen muutaman kerran. Tein liikkeestä seisomaan, liikkeestä istumaan ja liikkeestä maahan, oli hienot. Sitten vielä alokasluokan luoksetulo, myös hyväja sitten vielä kaukokäskyt maasta-istu-seis-maahan-seiso-istu-maahan, myös hienot.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti