maanantai 18. helmikuuta 2013

Masalassa kisaamassa ja töissä

Lauantaina oli työvuoro agilitykisoissa. Sunnuntaina päästiin itse kisamaan ja taas loppupäivä kisoissa töissä
Tuomarina oli Esa Muotka, ei mitkään ihan helpot radat, mutta ei mahdottomiakaan. Tuloksina tuli 5, 10 ja hyl. Valitettavasti en muistanut taaskaan videokuvata.
 Vastaanotin 2 hypyn taakse sitten ihan perusohjaamista 7 saakka missä tein persjätön. Sitten taas pelkkää perusohjaamista, olin miettinyt, että jaakota muurilla jos koira on kovin irtoavainen mutta ei tarvinnut. Sitten ihan perusohjaamista, puomin vein vasemmalta puolelta ja valssasin puomin jälkeen. 5 tuli siitä kun koira tiputti 11 riman, luultavimmin annoin keppikäskyn hypyllä ja koira päästi takajalat alas kun etsi keppejä. A:lla päästin koiran pois kontaktilta melkein heti, mutta kun alla oli vitonen niin puomilla seisotin koiraa aika kauan siinä. Tämä rata oli erinomaisen hyvällä fiilikselläsuoritettu, harmitti, että rima tippui.


Taas olin vastaanottamassa koiraa 2 esteen takaa. 6 este piti muistaa ohjata, muuten koira ohitti se, mutta unohdin sitten ohjata 7, olisi pitänyt hieman vetää koiraa. Kepeillä kävin ottamassa koiraa vastaa vetäen koiraa sisälle. Onnekis olin, muuten se olisi liukunut luultavimmin ykkösvälistä kolmosväliin. Sitten seuraava typerä virhe oli kun lähetin koiran putkeen 14 lähdin leikkaamaan jo ennen pituutta, enkä riittävän selkeästi kertonut koiralle, että pitää irrota suoraan putkeen 14. A:n jälkee valssasin. Tämän radan molemmat virheet oli niin selkeästi täysin ohjaaja mokia.



Viimeiseksi oli hyppyrata. Vastaanotin 2 takaa, suunnilleen 3 esteen vasemman siivekkeen kohdalla. Hieman 3 hypyn kaari venähti. Sitten oli kiva juosta vaan täysillä tehden pari persjättöa matkan varrella. Huomasi, että koirakin nautti kun sai vaan mennä täysillä. Ja vaikka se sai mennä täysillä just ennen keppejä niin koira haki hienosti kepit. Annoin tällä kertaa keppikäskyn jo ajoissa ennen hyppyä 12. Sitte kämmäilin. Luultavimmin valssasin liian lähellä rengasta ja aavistuksen myöhään, joten koira ei ehtinyt hakea rengasta ja hyppäsi sen väärästä välistä (e tiedä milloin Taco on viimeksi suorittanut rengasta väärin). Luultavimmin tämän kämmäilyn takia 15 kurvi venyi ja koira meni pussiin.

Taas oli paljon hyvä radoissa, mutta myös turhia kämmejä. Pitää oppia keskittymään alusta loppuun saakka ja ohjata koira este esteeltä. Yksi mikä on parantanut meidän suorituksia radoilla on se, että nyt keskityn täysin koiraan hieman ennen kun mennään suorittamaan. Mun pitää touhuta ja kehua paljon koiraa äänellä ja ylläpitää hyvää ja postitiivista fiilistä niin se tulee myös mukaan radalle. Tämä on sillä lailla mulle hankalaa, että haluaisin tehdä radan mielikuvaharjoituksen just ennen kun mennään, mutta mun onn yt vaan sopeuduttava siihen, ettei se onnistu jos haluan saada parasta ulos koirasta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti