sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Hyvä päivä

Aamusta hallille nuorisotreeneihin Essin ja koiran kanssa. Anu piti luentoa junnuille ja agikouluttajille radanlukusta. Taco sai olla demokoirana. Kokeiltiin millä ohjauksella koira toimii, eli kun suurin osa koira lukee ensimmäiseksi  liikettä, sitten katsetta, rintakehän suuntaa, jalkojen suuntaa, käsiä, äänikäskyjä ja joitakin muita asioita. Testattiin demokoirien kanssa tätä asiaa ja kas Taco ei toiminutkaan kun suurin osa koirista, eli se luki enemmin kättä kun katsetta. Eli tuli ohjaavaan käteen vaikka katse oli toiseen suuntaan. Tässä luultavimmin syy siihen, että Taco yhdessä vaiheessa hyvin helposti meni selän taakse.

Sitten pikkasen testattiin miten koira lukee ohjaajaa putkiohjauksissa. Ja hujattiin pientä bortsua, eli koira u-putkeen pimeässä kulmassa ja sitten hipihiljaa juostiinkin suoraan eteenpäin. Koirahan muistaa, että ohjaaja oli putken takana ja kääntyy yleensä sinne suuntaan, Taco meni ihan täysin halpaan, sen ilme oli ihan hölmistynyt kun tuli putkesta ulos.

Seuraavaksi vielä tehtiin pikkasen rytmitystä, tämä onnistui meiltä hienosti, vaikka putki oli houkuttelemassa niin hienosti Taco kääntyi. Viimeiseksi vielä tehtiin takaaleikkaus, onnistui kunhan itse leikkasin linjaa oikeassa vaiheessa. Pitäisi taas tehdä takaaleikkaustreeniä, ei olla pitkään aikaan tehty. Koira kyllä osaa sen suht hyvin mutta mun pitäisi harjoitella leikkausta ja rytmitystä.

Essi harjoitteli vielä koiran kanssa rytmitystä, suoralta putkelta 90 kulmaan kepit, meni ihan hyvin. Otettiin vielä pari kertaa keinua niin, että Essi oli lelun kanssa suoraan keinn edessä ja itse jäin taakse. Ekalla kerralla, koira meni ihan vinosti, tokalla kerralla meni ekaksi vinosti mutta korjasi, sitten koira tajusi mitä halusin ja meni suoraan. Näitä on pakko treenata, että Taco alkaisi hakea suoraa asentoa.

Iltapäivä/illalla käytiin pellolla hiihtämässä Essin kanssa Taco mukana. Hieman lumi paakkuntui Tacolle tassuihin mutta muuten oli oikein kivaa, Essikin tykkäsi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti