lauantai 2. maaliskuuta 2013

Lauantai-aamun pakkastreenit

Tänään treenasin jopa sitä mitä aika tarkalleen olin suunnitellut, eli allaolevan mukaan. Allaolevien lisäksi treenasin rengasta hieman erillaisista kulmista vauhdilla. Taco hyppäsi kerran rengasta rikkoen sitä, pysäytin koiran samantien ja huomautin, ettei ollut toivottavaa hypätä hutiloiden rengasta. Tämän jälkeen hyppäsikin hyvin tarkasti rengasta josta kunnon palkka.

 Harjoitus 1 oli ihan kontakti-harkka. Eli jättäydyin taakse ja koiran piti olla suorana, ennen vapatusta. Lelu oli puomin alastulossa palkkana. Ekalla kerralla jäi himean vinoksi, sitten haki suoraa asentoa, tehtiin vaan pari kertaa onnistuneesti tämä harjoitus.

Harjoitus 2 hain keppikulma harkkaa. Tein ekaksi suoraa keppikulmaa, niin että koira tuli melkein suorasta putkesta ja noin 6 metrin päässä kepit, en tehnyt kun  kertaa kun koira teki heti oikein. Sitten itse harjoitus 2, otin hieman vauhtia keinulle muista esteistä. Kokeilin ohjata hyppyä sekä vasemmalta, että oikealta puolelta ja hyvin koira haki kepeille. Hyppy-este oli hieman helpompi ohjata jos itse menin oikealta puolelta hyppyä.

Harjoitus 3 hain käännöksiä, eli koira putkeen ja hypylle suoraan mistä käännös takaisin putkeen tai jos hyvä käännös leluun. Valssilla käänty tiukemmin kun takaaleikkauksella. Varsinkin kun muistin hieman niiata niin koira kääntyi erinomaisesti. Takaaleikkauksessa oli hieman hakusessa missä vaiheessa leikkaan ja vaikka sain leikkauksen hyvin tehty niin koira ei thenyt kovin tiukkaa käännöstä. Hyppy oli 45.

Harjoitus 4 tein ekaksi ihan vaan ympäri pari kierrosta molempiin suuntiin. Sitten tein niin, että vaihdoin suuntaa keskellä sekä valsseilla, että persjätöllä vaihdellen ja välillä taas ympäri koko kierros. Tämä oli erinomaisen hyvä treeni. Rimat mulla oli 25 tässä harjoituksessa.

Hyvät oli treenit, onneksi lumi kohta sulaa niin pääsee tekee tekniikka-harkaa omalla pihalla sekä hypyillä että puunkiertoina. Huomenna sitten kisoihin, toivottavsti toi lumisade loppuu ennen sitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti