sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Taco 3 vuotias ja RaaRaa asettumassa taloon

Tänään Taco täytti kolmevuotta. Eli kai se on ns aikuinen nyt.
Sovittiin täksi aamuksi hallille pentutreffit Wilmasheltin kanssa. RaaRaa ei juuri lämmenyt leikille, kulki kyllä ihan rennosti ympäriinsä, häntä selän päällä, mutta ei oikein leikkinyt. Mutta hyvää teki pennuille totuutella halliin ilman aikusia haukkuvia koiria.
Käytiin myös lenkillä pellolla koirien kanssa ja sen lisäksi tein pikkasen agia Tacon kanssa. Tein estemerkkausta mistä lähdin liikkeelle sivulle ajoissa. Onnistuivat hyvin. Muutama keppiaharkka. Pari kertaa puomia. hyvin. Ja sitten vielä takaakiertoja, jostain syystä Taco ei lue/irtoa niin hyvin takaakiertoihin nykyään, se joko tekee suorahypyn tai lähtee hakemaan takaa muita esteitä, eli on treenattava.
RaaRaa alkaa aikalailla olla asettutunut taloon. Taco on alkanut ymmärtämään ettei pentu ole narttu ja vähitellen pentu on alkanut ymmärtämään ettei Tacolla ole maitoa. Eka yö meni vähemmän enemmän itkien, mutta edellinen yö meni jo paljon hiljempaa. Ekana päivänä pentu söi hyvin, mutta tänään se on hieman jättänyt ruokaa joten kuppi tylysti pois ja hieman pienempi annos seuraavalla kerralla. Katsotaan menisikö viimeinen ruoka kokonaan kun annoin Tacon syödä pennun jämät edellisestä ruuasta. Tosin yhden ruokailunkin jätin väliin kun pikkasen harjoiteltiin nameilla. Nyt se jopa alkaa ymmärtämään ottaa vastaan namia kädestä. Ja sen lisäksi pentu tykkää leikkiä farkkuräteillä joten eiköhän sille löydy palkkaustapoja.
Eilen käytiin pikaisesti myös keskustassa katsomassa jouluparaatia. RaaRaa oli mulla takin sisälle ettei sille tulisi kylmä. Joku sanoi mulla sivulta, että kohta sulla on märkä takki kun pentu pissaa vielä päällesi. Siihen totesin etteiköhän pentu ala levottomaksi ennen sitä ja samalla tajusin, että pentu on jo hetken ollut levoton. Ei muuta kun pentu alas ja melkein heti se pissasikin ison pissan.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti