lauantai 14. kesäkuuta 2014

Tacolle jarruja asentamassa ja RaaRaalle renkaan klikkaamista

Kävin Tacon kanssa harkkaamassa hallilla asentamassa lisää jarruja ja hyppyjen kasaamista. Joutui olemaan pikkasen tiukkana Tacolle, ettei juossut jarrujen läpi. Mutta nyt alkoi ihan selkeästi aivot raksutta, ettei saa juosta jarrujen läpi. Nyt pitää vaan jatkaa treenaamista ja olla määrätietoinen asiassa ja vaatia koiralta ne asiat mitä se osaa. Taitava koira se kyllä on.
RaaRaale klikkailin rengasta, onnistuin sitten opettaa sen niin, että ekaksi kehikosta läpi ja käännös renkaan läpi takaisin. Hmm, klikkaileminen on hieman hankalaa välillä, onneksi huomasin melkein heti, että kämmi kävi. Ja muutin hieman hommaa, niin pääsiin klikkamaan renkaan läpi menemisestä. Tosin ei ihan kerrasta vielä voi sanoa, että koira tietää miten rengasta kuuluu suorittaa. Taas tuli RaaRaan terävyys esiin. Kävi rähjäämässä kun tuli muita hallissa, irtosi kovin pitkälle yksi rähjäämään. Nämä reagoinit pitää saada siltä hallintaan. Se on vaan hieman hankalaa opettaa pois kun pitäisi tehdä suunnitelmaat ja sitten koira pitkään liinaan, jotta saan sen varmasti pysäytetty. Lenkeillähän se onneksi pysähtyy mun käskyihin, varsinkin jos pääsen kieltämään sitä hieman ennakoiden. Mutta hallilla se vaan paukkasi menemään, palasi kyllä nopeasti onneksi, mutta ehti se rähjätä rumasti eka.
Harjoiteltiin myös molempien kanssa seisomista ja ravaamista molempien kanssa, näyttelyä varten. Molemmat seisoo ihan ok, Taco tosin vie pikkasen vasenta etusta ulospäin kääntyen. Tuo ehkä pikkasen liikaa takajalkojaan alleensa. Ja hännästä pitää muistuttaa. Mutta se ravaaminen. Taco ravaa nykyään huomattavasti paremmin ja menee aika lujaa, mutta mä joudun ihan koko ajan muistuttaa hännästä ja nyt me oltiin yksin. Eipä taida häntä pysyä alhaalla kun muita koiria kehässä. Ja hyvin herkästi se myös alkaa tarjoaamaan seuraamista jolloin se ei liiku eteenpäin vaan etujalat alkaa nousemaan hirveästi. Ja RaaRaan juokseminen on yhtä pomppimista, se on vaikea saada pysymään ravissa. Pitää lähteä aika hissukseen liikkeelle. Kääntymiset yhtä tuskaa. Eikä taidaa RaaRaan häntäkään olla ihan oikeassa asennossa, vaan kauniisti selän päällä. Onneksi noi koiruudet ei ole hankittu näyttelykoiriksi, kunhan nyt käydään jokunen näyttely. Taco ehkä vaan tämä yksi näyttely, RaaRaa nyt joutuu vielä jonkun näyttelyn menemään.
Illalla kävin uittamassa koirat vielä, Taco kävi monta kertaa uimassa, RaaRaa ei oikein halunut mennä uimaan, kääntyi kun ei enää yltänyt pohjaan. Varasteli koko ajan keppiä Tacolta. Taco kun tulee ylös vedestä se tiputtaa kepin kun se ravistelee itseään, niin silloin RaaRaa nappaa sen jos se ei vie keppiä jo Tacon suusta. Tosin se tuo kepit meille.
Kotiin tullessa vielä pesin molemmat koirat ihan kunnolla, nyt karvat sojottaa molemmilla joka suuntaan ja on kovin pehmeätä. Pitää olla tarkkana lähempänä näyttelyä, etteivät mene piahtaroimaan mihinkään paskaan, ettei just ennen näyttelyä tarvi pestä.
Olen ilmoittautunut mukaan muutaman kerran paimentamaankin molempien poikien kanssa, katsotaan nyt miten jatketaan. Olisi kiva oppia lajista enemmän, mutta katsotaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti