sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Agilityä ja paimennusta

Käyty molempien kanssa aksaamassa. RaaRaa on todella oppivainen, ainakin kun treenataan ilman häiriötä. Kaikkea pientä ollaan tehty. Tacolla oli joku ihme vaikkupäivä treenatessa. Joudun erittäin harvoin komentamaan sitä kunnolla, mutta nyt se vaan paineli menemään, kaaret venyi ja roiski menemään.Vetoihin se ei yhtään tullut. Noh, sainhan mä sen kuuntelemaan ja teki loppujen lopuksi ihan hyvin. Mä olin vaan ajatellut treenata pikkasen kevyemmin kun oli 25 astetta lämmin, mutta ei sitten, tehtiin rankemman kautta.

Yhdet epikset käytiin Tacon kanssa, pakkovalssin jälkeen tiukka käännös ei vaan onnistu jos pienikin syy levitä, pitää treenata.

Tänään oltiin paimentamassa. Meillä aamulla oli sähköt poikki ja Taco oli pikkasen levoton. Rauhoittui kyllä kun sähköt palasi. Kun mentiin paimentamaan oli aurinkoinen sää ja kuumaa. Tacon kanssa harjoiteltiin taas suuntia ja flankkeja. Sillä on kyllä vaikeata pysähtyä ei tasapainossa, flankitkin on haastavia mennä enemmän kun puoli kierrosta,varsinkin vasempaan. Oikeaan se jo menee, mutta se vasen. Sitten kun laitan painetta se herkästi napsii lampaita jos en saa sitä menemään. Sain sen kyllä menemään, mutta oli aikamoinen tahtojen taisto ja huomasi, että Tacokin väsyi todella paljon henkisesti. Tekee hyvää sille haastaa se henkisesti, mutta sille tekee välillä tiukkaa kun hermot ei mitkään parhaimmat ole.
RaaRaa oli taitava paimennettaessa. Tultiin aitaukseen niin olijätkäkyllä niin rinta rottingilla menossa, mutta heti kun päästiin aitaukseen ja ruvettiin hommiin, niin alkoi tekemään. Tehtiin hieman ajoa ja sitten flankkeja ja rentoa liikkumista lampaiden ympäri. Tokalla kierroksella mentiin isolle laitumelle. Ekaksi RaaRaa hieman kuumeni ja korvat oli hetken kateissa ja Ritni joutui hakemaan lampaat uudestaan meille kun ne karkasi, mutta sitten rupesi toimimaan. Hyvin huomasi, että RaaRaalla on viettejä paimentamiseen. Se ei ihan yhtä kuuliainen ollut kun pyöröaitauksessa, mutta se haki lampaat ja piti ne hyvin kasassa, saatin ajojakin tehty. Yritän katsoa jos saisin RaaRaalle vielä jonkun paimennuksen syksylle. Tacolta taidan jättää paimennukset tähän. Taco reppana joutui vielä stressaamaan kun nousi aivan järkyttävä ukkonen kun muut oli paimentamassa vielä. Ukkonen nousi suoraan meidän päälle ja oli kaamea jyrinä ja salamointi, taivaalta tuli vettä aivan aisana ja välillä rakeitakin, oli toosi kivaa ajaa kotiin. Kotonakin oli vielä jonkinverran ukkosta, mutta sitä Taco ei enään stressanut kun pääsi sisään.
Mici on tänään ampunut ilmakiväärillä, RaaRaa ei välitä äänestä, mutta  Tacoa pikkasen inhottaa, se kyllä leikkii jos sen kanssa leikkii, mutta ei se ihan rentona ole, menisi mielellään sisälle. Ollut henkisesti rankka päivä Tacolle tänään.

Illalla vein vielä molemmat uimaan. RaaRaakin ui pikkupätkiä. Tacohan ui vaikka kui paljon.

RaaRaa teki vielä vähän sivulletuloja ennen ruokaa ulkona. Ei ne ihan hyviä ole, jää herkästi pikkasen vinoon ja on hidas, tökkii mua käteen ja tavallaan pyytää apuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti