lauantai 26. heinäkuuta 2014

Agilityä

Käytiin eilen aamusta heti hallilla aksaamassa. Ammulla hallissa olikin ihan siedettävää, ei mahdottoman kuumaa. Kati oli suunitellut kivan radan. Taco teki ihan hyvin ja kontakteilta ei varastanut kertaakan nyt. Mutta mä unohdin merkata jarrut kunnolla ja sitten kun jarrutin, en muistanut vaatia Tacolta jarruja, ärsyttävää. Mun olisi pakko muistaa merkata jarrut ja myös vaatia ne Tacolta, että saataisin ne toimimaan. Tein radalla vetoja muutamassa paikka, vaikka olisi ehtinyt valssaamaan, mutta mun pitää harjoitella vetoja, saadakseeni niitä toimivimmiksi.
RaaRaan kanssa tein vähän putkia, valssia, takaakiertoja ja 2on2of paikan vahvistamista. Muut meni hyvin, mutta RaaRaalla ei mikään kovin hyvä 2on2off ole puomin loppupäässä. Se ei ihan hahmota mitä siltä pyydetään. Tämä oli helpompi opettaa Tacolle. Otin kosketusalustan avuksi, niin meni jotenkin. Päätin nyt vahvista kosketusalustaa RaaRaalle ja käytän sitä sille sitten kontaktilla avuksi. Se kyllä hakeutuu kontaktialueelle ja menee oikein kun nousee sivusta, mutta jos nostan sen puomille ja käsken sen siitä koskemaan niin juokse ekaksi yli ja nousee sitten sivusta ylös. Noh pentuhan tuo vielä on, ettei tässä mitään kiirettä ole.
Olen yrittänyt vahvistaa RaaRaan sivulletuloa pikkasen klikkerillä. Se tekee mun makuuni hitaasti, seuruukin on mielestäni liian matalavireistä. Noh, pitäisi kai malttaa kerrankin tehdä tekniikka hyväksi ja sitten vire ylös jolloin vauhtikin tulee. Mutta toi pentu on tokossa selkeästi matalavireisempi kun yksikään mun aikaisemmista koirista, toki aikaisempien koirien kanssa on sitten ollut toisinpäin ongelma. RaaRaan kanssa olenkin leikkinyt huomattavasti vähemmän ja tehnyt huomattavasti vähemmän vietin nostoja. Saa nähdä miten syksyllä alkaa menemään kun aloitetaan treenit ryhmässä. RaaRaalla aika kova halu jahdata (paimentaa?) muita koiria, mutta toisaalta se myös on hieman työnarkomaani. Se on aika tosikkomainen koira kun se kokee olevansa duunissa. Paimentaessa se ei juuri muuta näe kun lampaat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti