sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Pikkutreenejä ja paimennusta

Hallilla käytiin viikolla koirien ja tyttöjen kanssa. Itse tein RaaRaan kanssa eteenlähettämistä, kujakepit noin koiranlevyisenä ja 2on2off pikkasen. 2 on2 offissa pidin kosketusalustaa apuna. Pikkasen haluttaisi opettaa RaaRaalle myös juoksukontaktit tai ainakin A:lle, mutta toisalta en tiedä, kun en todellakaan ole mikään nopea ohjaaja. Harjoitukset meni hyvin. Tytöt teki vähän pientä Tacon kanssa. Hieman se oli ekaksi ihmeissän ketä totella, mutta kiltisti teki ja myös teki hieman hitaammin kun oli lapsia ohjaamassa.

Tänään oli sitten paimennusta molempien kanssa. Tacon kanssa suuntia. Sitä ei voi kehua yhtään, heti nousee kierrokset ja silloin se alkaa herkästi napsimaan. Hieman se on tottelematon pysähdysten kanssa. Pysähtyy, mutta ei mene maahan ja karkailee. Jos saan Tacon liikkeelle rauhallisesti flankkeihin niin ne on aika hyvät ja nyt se myös jatkaa flankit hyvin. Liian vaikeisiin/ahtaisiin paikkoihin ei voi laittaa silloin alkaa napsimaan, kun paineistuu. Kyllä Tacosta paimen saisi, mutta ei paimennus ole sen ominta lajia.
RaaRaalle taas paimennus ihan selkeästi on sen laji. RaaRaa ei näe muuta kun lampaat kun se on paimentamassa. Sille otettiin vähän suoraan ajamista flankkejen lisäksi. RaaRaa jää herkästi jumiin katseella ja tarvii paljon apua ajaamiseen. Se kun ei pysty katkaisemaan flankista ajaamiseen, vaan ajo on pakko ottaa pysähdyksestä ja koska RaaRaalle ei ole vielä opetettu seis käskyä seisomaan niin se jää hieman jumiin maahan. Kunhan sen saa ylös, se yrittää kyllä parhaansa myös ajaessa. RaaRaa on hauska kun sen kanssa on käynyt paimentamassa, sillä nousee itseluottamus, mutta toisaalta se on hyvin kuuliainen.
Molemmat pojat joutuivat käyttämään aivojaan paljon tänään ja varsinkin RaaRaa oli aika väsynyt kun treenit loppuivat, mutta jo kotiin tullessa oli jo täysi meno päällä.

Kotona tein pikkasen seuraamista RaaRaan kanssa, hieman takapään käyttöä, liikkeestä maahan, seis ja istumista. Sen lisäksi kosketusalustaa ja vähän kiertoja mistä vaadin sen käteen. Käteentulossa jouduin pikkasen tiukemmin käskemään, kun juokseminen on RaaRaan mielestä huomattavasti kivempaa kun käteentulo. Muuten teki hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti