sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Agitreenejä ja näyttely

Olen käynyt tekemässä pari kertaa hallissa rataharkkaa. RaaRaalla on odotessa ollut haukunestopanta päällä ja se on pikkasen auttanut. Se kyllä piippailee, mutta on rauhallisempi. Taco pystyy jo olemaan aika lailla paikallaolossa kun harkkaan RaaRaan kanssa. Toki RaaRaahan ei vielä kovin paljon tee.
Taco on tehnyt aika hyvin nyt, mutta jouduin huomauttamaan taas kontakteista, mun pitää vaan olla todella määrätietoinen niiden kanssa. Pikkasen se vaan hidastaa kontakteilla jos joutuu huomauttamaan niistä kun Taco tule epävarmaksi. Toinen missä mun pitää olla määrätietoinen on jarruissa, kun käsken Tacoa hidastamaan ja kasaamaan itseään, mun pitää todellakin katsoa, että se tekee sen kanssa, eikä vaan roiskase menemään.
RaaRaa on tehnyt putkia, pikkasen 15 cm hyppyjä ja rengasta. Myös  2on2off tarjoamista.

Tänään oltiin näyttelyssä molempien poikien kanssa, tuomarina oli Rajic Branislav, Slovenia. Tacon kehäkäytös ei mikään maailman paras ollut. Hyppi päin tuomaria, eikä oikein meinannut malttaa millään seisoa kunnolla,olisi istunut. Arvostelu:
3,5 years. Exc size, and overall balance. Beatifull head. Exc.eyez. Exc. neck + forchest. Good topline + angulation + feet + tail. Very capatious ribcage. hocks to close together. In movement high carried tail.
Avo Eri, Avk 1.Sa, paras uros 4.
Yritin käskyttää Tacoa pitämään häntää alhaalla, mutta eipä se oikein onnistunut kun lyhkäsiä hetkiä.

RaaRaa käyttäytyi mielestäni aika hyvin kehässä, ei sekään ihan pitkiä aikoja maltanut seistä kun sitä roplattiin, mutta ainakin hetkittäin ja silloin ei koskettu seisoi aika hyvin. RaaRaa käyttäytyi muutenkin ihan asiallisesti näyttelyssä, taisi se kerran pikkasen rähähtää, mutta muuten rauhoittui nopeasti makoilemaan. Arvostelu:
8 months. Good size. Nicely balanced, Interesting color, good coat. Nice head, correct eyez for his color. Tiny legg bones. Excellent ribcage + topline, correct angulation + tail. Proud head carriage. Movement sound just too narrow  in hock. Very promising.
Kp, Vsp.

RaaRaa saa nyt kasvaa ja saada ikää lisää niinviedään vielä näyttelyyn. Tacon tekisi toisaalta mieli viedä vielä kerran jollekin "tarkemalle" tuomarille saadakseen vielä toisen arvostelun. Tosin silloin pitäisi ihan oikeasti harjoitella pikkasen tota kehäkäytöstä ja koiran koskemista, ilman, että se repee liitoksistaan. Katsotaan ja mietitään.

Yritin saada Tacon hieman pyöreämmäksi näyttelyyn. Ei onnistunut. Se rupesi paskomaan enemmän kun annoin enemmän ruokaa. Ja parina yönä sille tuli hätä ja pikkasen närästeli, eli sille ei voi työntää ruokaa suuria määriä iltaisin just ennen nukkumista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti