sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

RaaRaa aksaa pihalla ja paimennusta

RaaRaa on saanut tehdä hieman pihatreeninä kaareevaa hyppyä. Ilman vauhtia tekee hienoja tiukkoja käännöksiä, mutta se on todella malttamaton ja kun maltti katoaa, katoaa myös lyhyet hypyt ja hosuminen alkaa. Huomautin heti kun alkoi sähläämään ja vaadin keskittymistä jolloin hypyt heti parani. Olen nyt pikkasen antanut sen lisätä vauhtia tullen sivusta, mutta heti jos hypyt alkavat pidentyä pysäytän. Ollaan myös tehty sylkkäreitä puiden välissä pihalla, tässäkin RaaRaan puuttelinen maltti tulee esiin, se ei tule sylkkäriin riittävän lähelle, mutta nyt vaan  vaadin sitä tekemään, enkä antanut sen lähteä suorittamaan ennenkun se oikeasti tuli käteen.
Treenattiin odottamista, koira istumaan noin 10 metrin päähän, kunnon huitominen lelulla, RaaRaa tipahti maahan. Se tietää ettei saa lähteä, joten se tipahtaa maahan, mutta tämä ei mulle kelpaa, vaan sen on istuttava. Se hieman on malttavinaan, mutta kun ei ihan malttaisi se käy makaamaan. Sain  muutaman kerran nostaa sitä ylös takaisin ennenkun uskoi, että istttava on. Flatworkina tehtiin vielä jarruttamista, nämä meni tosi hyvin. Rapulla tehty muutama 2on2of, ekalla kerralla karkasi mun liikkeestä, tämän jälkeen pysyi, ei edes mennyt hujauskäskyihin. Eli hieman back to basics pojan kanssa, ja paljon malttiharkkaa.  Mä luulen, että ainakin osa hyppyongelmista tulee maltin puutteesta, toki RaaRaalla ei ole mikään luonnollinen hyppytyyli vaan sen on opittava hyppäämään.
Tänään päästiinkin pitkästä aikaa paimentamaan. Hieman olin huolissani, mites se RaaRaa aikoi toimia, olisiko yhteistyöhalua ja malttia. Ekalla kiekalla toimi hyvin, oli hyvinkin kuuliainen. Tokalla kierroksella nostettiinkin sitten hieman vaatimustasoa. Munpiti lähettää koira vasemmalle olematta itse lampailla valmiina, tarkoitus oli, että RaaRaa oikeasti kääntyisi selkeästi vasemmalle,eikä vaan menisi pikkasen vasempaan. Pikkasen nousi RaaRaan pirunsarvet pystyyn, eikä halunut totella ekaksi mun paikkakäskyä ja seuraavaksi rupesi vänkäämään down-käskyä vastaan, mutta eipä annettu periksi vaan oli toteltava jos halusi tekemään. Kivaa oli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti