torstai 30. huhtikuuta 2015

Voihan ontuminen

Tacolla oli eilen valmennus. Valmennus meni hyvin, saatiin molemmat juosta kovin paljon. Illalla kotona Taco liikkui hieman oudosti ja kas aamulla se sitten ontui oej. Noh fyssari oli jo varattu, joten sinne. Eihän se siellä ontunut, hieman pompahteli kuulemma toista takajalkaa (ristari?) pari kertaa. Koira tutkittiin sisällä. Takajalat vaikuttivat olevan ok, eikä mitään varsinaista syytä ontumiseen löytynyt.  Aika jumissa Taco oli selästä ja varsinkin lantiosta, mutta ei pitäisi aiheuttaa ontumista. Eli Taco saa nyt olla sisällä työpäivän aikana, kunnes sää lämpiää varmuuden vuoksi. Voi myös olla, että uiminen (kylmä vesi) on aiheuttanut jumit. Parin viikon päästä mulla on itselläni akupunktio, niin sovin, että otan Tacon mukaan ja siitä taas noin kahden viikon päästä fyssarointi Petralla. Sen lisäksi laitoin myyntiin koko toukokuun valmennukset. Taco saa nyt olla pelkällä pihapissatuksella kunnes on oireeton, sitten saa olla ns vapaalla lenkityksellä, ei juoksuttamista, eikä vetotreenejä viikkoon pariin. Jos säät ja vedet lämpiää niin uintia, tai sitten voisi ehkä viedä molemmat koirat Sippuraan uimaan. Jos Taco vielä senkin jälkeen ontuu agilitytreenijen jälkeen, niin sitten pitää kuvauttaa se (nivelrikkoa jossain, selkä rikki? Pessimisti ei pety). Jos mä joudun viemään sen eläinlääkärille, pyydän varmaan samalla perusverinäytteen koska Tacon vatsa ei ole ollut nyt vähän aikaan ihan kunnossa, se aika usein ulostaa löysää ulostetta. Se yleensä keväisin on ajoittain hieman epätasainen vatsastaan, kun on paljon juoksusia narttuja, mutta nyt se ei vaan ole kokonaan rauhoittunut. Mutta se ei ole laihtunut, eikä se piereskele, eikä närästele joten en ole sen enempää stressanut asiaa. Mutta mä en tiedä, Taco ehkä hyytyy hieman turhan nopeasti ja läähättää liian herkästi ja sen lisäksi sen karva on hieman huono, toki sillä on myös karvanlähtö päällä. Joten jos lähdetään tutkimaan ontumista niin voisi katsoa muutkin asiat samalla.
RaaRaalla oli treenit maanantaina, hieman hakusessa oli ajoittain, mitkä ohjausvalinnat on sille parhaimmat. Hypyt oli suhteellisen hyviä, kasaamista ja lyhyet hypyt pitää treenata, muuria roiskaisi pari kertaa, mutta rengasta teki hyvin (ekalla kerralla hyppäsi liian kaukaa, sitten oli hyviä).
Tänään kävin treenamassa Timon rataa RaaRaan kanssa. Ja vitsi se teki kyllä hetkittäin todella hyvin. Kepit haki todella hyvin ja kaukaa. Pari kertaa kiirehti ja  jätti vikan välin pois kun vedätin, sain korjattu, alkaa saamaan varmuutta. Okseri oli seinää päin, ekalla kerralla tiputti takarimaa, otin sitten yksin okserin ilman vauhtia niin onnistui ja sitten  vielä muita esteitä ennen, hyvin. Kontaktit on aavistuksen hitaita, varsinkin keinu. Renkaan teki hienosti, kyllä se vähitellen alkaa ymmärtämään ettei voi hypätä niin kaukaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti