perjantai 10. huhtikuuta 2015

Ollaan me treenattu

Ollaan me treenattu vaikka en ole nyt kirjoitellut. Tai siis aksaa ollaan tehty. Ja yhdet kisatkin Tacon kanssa pääsiäisenä 2*hyl ja 5 rata.
Kävin taas Jennan treeneissä RaaRaan kanssa, ja tuli kyllä taas aika vau fiilis sen kanssa. Se on tavallaan todella helppo, se lukee mua niin älyhyvin, menee just minne ohjaan, sekä kauempaa, että lähempää. Mutta se on myös todella herkkä, kääntyy just heti kun käännän, eli vaikka kesken hypyn, jolloin tietysti rima tulee alas. Mun pitää olla looginen ja selkeä ja antaa suoritusrauhaa sille. Se tarvii paljon kokemusta, että se saa varmuuden ja alkaa luottamaan itseensä enemmän ja sitä kautta ehkä alkaa kestämään hieman mun häiriköintiä. Mä en ikinä opi niin hyväksi ohjaajaksi, että en ikinä häiriköisi koiraa radalla tai, että koiran ei ikinä tarvi kysyä, että minne seuraavaksi. Toki opin koko ajan lisää, mutta valitettavasti en ole niin urheilullinen, että tulisin ns täydelliseksi, joten koirat hieman kärsivät. Sen lisäksi RaaRaa tarvii paljon liikuntaa, että oppii hallitsemaan paremmin kroppaansa. Se liikkuu ihan hyvin ja hyppää ihan hyvin, mutta mä haluan, että sen ei tarvi miettiä niin paljon hyppyjä, vaan, että se voisi vaan mennä hyppyjä. Nyt alkaa olemaan 50 cm hypyissä hyvin, mutta 60 cm hypyt miettii. Nyt olen tehnyt radat 50-55 cm ja jokunen helppo hyppy (esim takaakierrot on helppoja) tai/ja eka hyppy 60-65 cm. Rimoja tulee aika vähän enään alas kun näin treenataan ja silloin olen yleensä itse ollut ohjauksissa edessä. Hyppykaari on aika pitkä vieläkin ajoittain ja vielä jos RaaRaa menee epävarmaksi se hyppää kaukaa.
Maanantaina rakennettiin Suomalaisen 1-luokan radan maanantai ryhmien kanssa. Tein molemmilla koirilla radan. RaaRaan kanssa sain sen tehty yhdellä riman tiputuksella. Radalla oli kepit ja sen jälkeen rengas ja se oli hieman vaikea paikka RaaRaalle. Lähti ekalla kerralla ihan himokaukaa renkaalle, hajosi. Tokallakin kerralla sama juttu. Päästin ekat kerrat RaaRaan hieman mun eteen kun ajattelin, että sillä olisi helpompi keskittyä näin ja silloin myös tuin sitä kepeillä. Sitten kokeilinkin niin, että vedätin hieman kepeillä ja olinkin suunnilleen renkaan kohdalla kun RaaRaa sen hyppäsi, hyppykaari parani huomattavasti tästä. Kepit sen sijan pikkasen hidastui (treenattava), mutta teki loppuun. Eli jos on jännä paikka koiralle, niin mun pitää olla sen mukana tukemassa. RaaRaa teki myös lentokeinun, johtui ainakin osittain siitä, että annoin puomikäskyn. Tokalla kerralla tuli todella hienosti. Taco teki parin yrittämän jälkeen 0. Kaikki rimat oli 65 cm ja hieman keskusteltiin pariin otteseen rimoista. Tacon keskiviikkotreenit on mennyt hienosti. Se on taas ollut todella kuuliainen, tai siis mun huutoihin se ei välttämättä reagoi, mutta jos kun rytmitän ja ohjaan niin se menee. Mä hidastan meidän menoa typerillä täällä ja Taco käskyin, suu kiinni ja enemmän liikettä. Keskiviikkona pojat myös pääsivät pellolle juoksemaan Whoopyn kanssa. RaaRaa ja Whoopy todella nauttivat juosta toistensa kanssa, toki Tacokin juoksee siinä mukana, mutta RaaRaa ja Whoopy ymmärtää toisiaan todella hyvin ja ne painelee menemään ihan täysillä.
Kotona olen pihalla tehnyt hieman erillaisia korkeuden arvioita hyppytekniikkana. RaaRaan kanssa usemapana kertana. Se paranee koko ajan, mutta se on hyvin häiriöherkkä. Kunhan mä saan pari hyppyä lisää niin saan kaikki perushyppytekniikat tehtyä. Näitä pyrin nyt tekemään paljon, varsinkin RaaRaan kanssa.
Mun oma jalkakin alkaa olemaan paremmassa kunnossa, niin toivon mukaan pääsisin vähitellen tekemään juoksulenkkejä koirien kanssa. Saadaan kunto kohotettu meille kaikille. Me ollaan kaikki hieman rapakunnossa, tai agility olisi helpompaa jos oltaisiin paremmassa kunnossa. Ollaan nyt lenkkeilty metsässä niin, että juoksutetaan koiria meidän välissä, kuljetaan hieman eri paikoissa. RaaRaa varsinkin tykkää tästä, Taco on hieman laiskempi yrittää lintsata. Olen muutenkin nyt yrittänyt jumpata enemmän noita koiria, varsinkin RaaRaata.
RaaRaan kisa-ikä täyttyy noin vappuna, toisaalta tekisi hirveästi mieli ilmoittaa se kisoihin, mutta sen hypyt on vielä ajoittain aika hirveitä ja me ollaan tehty ihan hirmu vähän rata-harkkaa. Toisaalta RaaRaa tekee just sitä mitä siltä pyytää, hyvässä ja pahassa. Vaihtoehtojakin löytyy: Purina, Lohja ja Turku. Turussa ehdottomasti paras pohja ja neljä rataa, mutta matkaa enintään. Purina halvin, mutta pohja hieman kökkö (hidas, raskas) hallissa. Toisaalta voisi ilmoittaa vaan Tacon, ja treenata RaaRaata niin valmiiksi, että kisaisi sen mahdollisimman nopeasti kolmosiin. Se ei todellakaan ole vielä valmis kolmosluokan ratoihin, varmaan aikaisintaan syksyllä. Mutta toisaalta tarviiko se kisakokemusta? Noh niin tai näin niin haen molempien koirien kanssa valmennusryhmään ja toivon mukaan pääsen toisen kanssa. RaaRaa ei kyllä vielä ole valmis Timon ratoihin, mutta haempa nyt kuitenkin ja jos me vaan pysyytään terveinä niin tavoite on saada RaaRaallekin ensi vuonna Sm-nollat kasaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti