tiistai 16. kesäkuuta 2015

RaaRaan hyppytekniikkayksäri

Tänään käytiin Vapulla hyppytekniikkayksärillä. Tehtiin ekaksi perussarjaa. Tässä RaaRaa tiputti hieman selkää, eikä tehnyt kunnolla painonsiirtoa. Avuksi muutettiin hypyt oksereiksi ja välitkin oli vaan 5 askelta. Ilman vauhtia, lähtö ykköshypystä kiinni ja lelu lähelle vikaa hyppyä.
Tehtiin venyyvää 5, 6, 7, 8 välein ja kutsuen paremmin.
Setpoint etuhypyllä 4 askelta väliä, korkeimillaan 35 cm tasaokserina. RaaRaa joutui tekemään aika paljon töitä tässä.
Uudestaan vielä perussarjaa, koitettiin mitä tapahtuu kun otin hieman liikettä mukaan, selkä tippui ja painonsiirto jäi.
Sitten vielä oli tarkoitus katsoa etäisyyden arviota, ei saatu tehty koska RaaRaa oli aika väsy, niin ei lähdetty siirtämään estettä.
Yhteenvetona voi sanoa, että RaaRaalla on ihan selkeitä puutteita korsetin lihaksissa, liikkuu herkästi etupainoisena ja se on tavallaan hieman laiska. Siis tykkää ja osaa liikkua, mutta jos pitää valita etenemisen ja hyppäämisen välillä niin eteneminen voittaa mennen tullen. Se on vilkas, mutta keskittyy kyllä hyvin ja tekee ihan sata lasissa joten myös väsyy. Sillä on hyvä rakenne agilityä varten, mutta tarvii enemmän syviä lihaksia.
Kotitehtävinä: syvien lihasten jumppaa voi tehdä vaikka päivittäin (tikapuukävelyä hitaasti, selän kaartamista heittämällä nameja maahan koiran alle, niin että koira pitää nenää alhaalla koko ajan, tönimistä, etupää korokkeelle namia eri puolilta koiralle,niin että tulee painonsiirtoa, tasapainotyynyn päälle takajalat, nameja eri puolita koiralle ja varmistus, että koira siirtää molemmille puolille painoa yhtä paljon, tassujen nostoa yms). Koira ohjataan istumaan jalkojen väliin namin avulla. Jalat pidetään ahtaasti, sitten vapautetaan koira vuorotellen oikealle ja vasemmalle hakemalla namia. Liikkeen häiriötä tehdään puunkiertojen kautta (voi tehdä tekniikkaa näillä), ground workia. Ohjaaja harjoittelee ottamaan koiraa istumaan sekä oikella, että vasemmalla puolella, sähläämättä.
Hyppytekniikkaharjoitteita tehdään samat mitkä tehtiin nyt noin 2 kertaa viikolla. Ei kaikkia tehtäviä, ei saa väsyttää ja tylsistyttää koiraa, se on nuori ja aika raakile kropaltaan. Nyt tehotreenataan hyppytekniikkaa ja sen lisäksi ajattelin myös vahvistaa estehakuisuutta matalilla hypyillä ja erikoisesteillä. Vahvistetaan keppejä ja kontakteja yksittäisinä ja putkien kautta. Syksyllä/loppukesällä pidetään noin 2 viikon tauko ennen ryhmäharkkojen alkua vielä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti