sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Harjoituskoirakkoina koulutusohjaajien jatkokurssilla

Tänään oltiin molempien koirien kanssa harjoituskoirakkoina koulutusohjaajien jatkokurssilla.
Taco sai harjoitella vastakäännöksiä kun olin sitä mieltä etten tee vastakäännöksiä RaaRaan kanssa kun se ei tykkää mennä mun selän taakse ja se herkästi kääntyy takaisin hypyn yli. RaaRaa sai tehdä sylkkärin alkeita ja poispäinkäännökset. Mähän käytän hyvin harvoin sylkkäreitä ja poispäinkäännöksiä (lähinnä kun juoksuttelen pihalla ja tehdään puunkiertoja). Taco osaa ne suunnilleen jos vaan rytmitän ne oikein ja vaadin, että se malttaa ja tulee riittävän lähelle. Mä en vaan hirveästi tykkää. Nyt haluttiin, että poispäinkäännöksessä käytetään vastakättä, mitä mä taas en yleensä tee, mutta RaaRaa teki aika kivasti. Kivaa oli muutenkin ja joutui itsekkiin pikkasen miettimään, miten asiat tehdään, eikä vaan tehdä. Oli kivaa kun myös kuvasivat ja sai itsekkin katsoa mitä teki ja sai analysoinnin.
Tein vielä keppien sisäänmenoa ja vedätystä kepeillä ja mun irtoamista sivusuunnassa, pari pikkustiplua, mutta paranee koko ajan. Puomin loppuasentoa sivusta ja sitten niin, että nostin RaaRaan alastulolle. Paranee koko ajan. On taas varmempi mitä tehdä. Lisää treeniä vaan. Nyt vaan paljon ihan yksittäisen esteen vahvistamista varmaksi, ja paljon itseluottamusta RaaRaalle niin sitten ruvetaan yhdistämään hommat, niin eiköhän se siitä.
Kotona tein myöhemmin vielä suunnilleen samat harkat. Kokeilin myös RaaRaan kanssa vastakäännöstä ja vitsi se teki hienosti. Toki tehtiin ilman vauhtia, mutta luulenpa, että voisi ruveta näitäkin tekemään sen kanssa. Tacokin teki vauhdilla hyvin tiukkoja käännöksiä. Molemmat tekivät myös sylkkäriä ja poispäinkäännöstä esteen kanssa ja vauhtia otettiin tolpan kierrolla. RaaRaan kanssa sai pikkasen vääntää. Poispäinkäännöksessä toimi paremmin kun ohjasin koko ajan koiranpuoleisella kädellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti