perjantai 4. syyskuuta 2015

Perjantai hypptekniikkaa

Ihanaa kun on perjantait vapaata ja kun halli kerta vapaa niin ei muuta kun treenamaan.
Molemmat saivat tehdä hyppytekniikkaa.
- venyyvä sarja tiukalla maksivälein ja perussarja (RaaRaalle 5,5 jalan välein ruotsalaisilla oksereilla, Tacolle 6 jalan välein normi hypyt) vierekkäin, päädyssä putket. Taco teki sekä ilman vauhtia, että pari kiekkaa peräkkäin ottamalla putkista vauhtia, teki ihan kivasti. RaaRaa sai myös tehdä sekä ilman vauhtia, että vauhdilla. Ihan venyyvässä ei riittänyt hyppyjen pituus kun tuli vauhti mukaan. Ei tullut keskeltä keskelle viimeinen väli. Mutta putkipalkka motivoi ihan selkeästi yrittämään enemmän.
- korkeuden arvio okserilla, 5 ero rimoissa, RaaRaa teki medivälein korkeudet 45-55 cm. Saisi hypätä hieman lähempää okseria, muuten hyvä. Taco maksivälein, 55-65. Taco veti ekalla 65 cm okserilla takajalat alleen, mutta sitten lähti hieman venyyttämään taakse jalat. Mä luulen, että sille tekisi hyvä treenata enemmän korkeuden arviota, niin ettei nostaisi kun 60, voisi kokeilla myös setpointilla korkeuden arviota, että miten laadukkaat hypyt sillä on siinä.

Sitten molemmille puomitreeniä.
Tacolle vaan vauhtia puomille ja varmat pysäytykset. Tulee parhaiten kun juostaan kilpaa, vastaanottaessa hieman hidas.
RaaRaan kanssa ekaksi loppuasentoon sivulta, hieman taas hakusessa. Kokeilin myös koko puomin, suorittaa vauhdilla, mutta pikkasen epävarma loppuasennosta. Tarjoaa hyvän 4 onin, mutta kun tarkoitus olisi tehdä 2on2of. Pitää vahvistaa rapuilla, jakkaralla yms 2on 2 of. Katsotaan jos tekisi treeneissä pelkän loppuasennon sivusta ja voisi  sitten ottaa pöydän avuksi, että saisi pelkän alastulon treenattu.

Molemmille vielä puukepit.
Tacolle vaudikkaat sisäänmenot avokulmasta ja kunnon vedoilla sekä sisäänmeno, että loppuun. Ekalla kerralla pientä hakemista rytmissä, mutta  ei virhettä, muut kerrat hienosti.
RaaRaalle avokulmaa ja siitä vedätyksiä. Ekalla kerralla meinasi tulla pois tokavikasta välistä kun ohitin sitä, mutta sain estetty. Ei  ihan tykkää jos vedätän, ei meinaa maltti riittää mun ohituksiin.  Mutta kun saa palkattu sen oikeasta tekemisestä, se lisää vauhtia kepeille. Vieläkin saisi nopeuttaa keppejä. Mutta tässäkin on saatava sille lisää varmuutta. Pitää varmaan ottaa mukaan ohjurit kun tehdään vaikeampia keppijuttuja, niin epävarmuus jää pois ja se tekee oikein jolloin pääsee palkkaamaan jolloin varmuus lisääntyy ja silloin myös tulee lisää vauhtia.

RaaRaa sai lopuksi vielä hieman mennä muutamia hyppyjä ja putkiin, teki ihan ok. Hieman oli keskittyminen hakusessa kun jo väsytti, putki veti niin kovasti, ettei muistanut keskittyä hyppyyn ennen putkeajolloin lähti hypylle liian kaukaa ja rima alas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti